Vízálló kötődoboz (kapszula) IP68, Fehér -5896

  • Vízálló kötődoboz (kapszula) IP68, Fehér -5896
  • Gyártó: V-TAC
  • Cikkszám: 5896
  • Raktáron  97 db 
  • Ár: 900 Ft /db

  • Nettó ár: 709 Ft

Vízmentes kábeltoldó kapszula - IP68 - Fehér - Különböző keresztmetszetű vezetékekhez!

FONTOS!
A termék megvásárlása előtt tekintse meg a termék fotóit és figyelmesen olvassa el a termék leírását, mivel ez a kapszula kizárólag különböző külső keresztmetszetű vezetékek összekapcsolására alkalmas.

A megfelelő vízmentes kötőelem elengedhetetlen ha két olyan elektromos vezeték biztonságos összekapcsolása a cél amely vizes párás környezetben helyezkedik el.

Gyakran használt elektromos kötődoboz a kültéri az új-generációs LED fényforrások esetében ahol a gyártó sokszor egy rövid beépített, nem cserélhető tápvezetékkel szerelte (gyártotta) az adott terméket. Leggyakoribb ilyen fényforrások a kültéri reflektorok, valamint a talajlámpák.

A kötőelem használata nem korlátozódik kizárólag a fényforrások bekötővezetékeinek összekapcsolására, más elektromos eszközök (például kapu nyitó elektronika) biztonságos csatlakoztatásához, illetve azok energiaellátó be-tápvezetékeinek összekapcsolására is alkalmas.

Ezt a kábelcsatlakozót különböző keresztmetszetű, két- vagy hárommagos (két- vagy háromeres) vezetékek vízmentes összekapcsolására tervezték. Fontos, hogy a vízzáró tulajdonság csak megfelelő külső átmérőjű vezeték esetén.

A kapszula két vezetékszorító tömszelencéje különböző külső keresztmetszetű vezeték fogadására alkalmas. Azonos külső keresztmetszetű vezetékek esetén nem alkalmazható, mivel az egyik oldal (fekete tömítőgyűrű) csak vastagabb vezeték szorítására alkalmas, míg a másik tömszelence két egymásba illő sokkal rugalmasabb vörös tömítőgyűrűvel kerül forgalomba, amely kisebb külső keresztmetszetű vezetékek (pl. 3x0,75mm2) megfelelő fogadására - szorítására és vízzárására is alkalmas.

A megfelelő zárást kizárólag olyan vezetékek használatával érhetjük el amelyek keresztmetszete kör alakú és nem használható szövetszigetelésű, vagy más vizatétrésztő szigeteléssel gyártott kábel összekapcsolására.

A vízzáró kötőelem (vízmentes kötődoboz, vízzáró kapszula, tömszelencés terminál blokk) használata esetén, fontos, hogy az összeszereléskor a vezeték külső burkolata, valamint a kötőelem gumi tömítése tiszta, por és egyéb szennyeződésektől mentes legyen, mivel a záróréteg közzé esetlegesen bekerülő anyagok utat biztosíthatnak a víz bejutásához. Továbbá az is fontos, hogy az összeszereléskor a kötés, illetve a teljes egység belő része tökéletesen száraz maradjon, ellenkező esetben, tehát ha a kötés belseje akár kis-mennyíségű párát is tartalmaz az a későbbiekben nem tud onnan távozni és ez a vezeték kötési pontjánál korróziót, valamint zárlatot okozhat.

A termék jellemzői:

  • Erős, ellenálló kivitel
  • Kültéri használatra tervezve - IP68
  • Fehér színű burkolat
  • Kizárólag különböző külső átmérőjű vezetékekhez alkalmazható

Amennyiben közel azonos külső átmérőjű vezeték összekapcsolására keres ehhez hasonló kötőelemet akkor válassza a következő termékek egyikét:
Fekete színű változatát
Fehér színű változatát.

Termék részletei
Anyag
Alumínium
Szín
Fehér
Csomagolás és azonosítók
SKU kód (egyedi termék azonosító)
5896
Csoport azonosító
VT-792
Kiszerelés
1
Súly
0,03
Tárgy térfogat
0,00005
Nagyker csomagolás (tárgy/doboz)
50
EAN kód (csomagolás vonalkód)
3800157619196
Minősítések
Tanúsítvány
CE, EMC, ROHS
További információk
Gyártó
V-TAC
Garancia idő
2 év