Vízálló kötődoboz (tömszelencés kapszula) IP68, Fehér -5986

  • Bruttó ár: 850 Ft / darab

  • Model - Cikkszám - SKU:5986

  • Raktárkészlet:0 darab

  • Még nem kapott értékelést

Vízmentes kábeltoldó, összekötő kapszula - IP68 - Fehér

Aki már szerelt valaha beépített vezetékkel gyártott kültéri LED fényforrást az valószínűleg tudja, hogy ezek elektromos kötése bizony bosszúságot tud okozni ha nem áll rendelkezésre megfelelő kötőelem. Vízmentes kötőelem használata elengedhetetlen, ha a kötés kültéren esőtől nem védett párás környezetben helyezkedik el.

Gyakran használt elektromos kötődoboz a kültéri az új-generációs LED fényforrások esetében ahol a gyártó sokszor egy rövid beépített, nem cserélhető tápvezetékkel szerelte (gyártotta) az adott terméket. Leggyakoribb ilyen fényforrások a kültéri reflektorok, valamint a talajlámpák.

A kötőelem használata nem korlátozódik kizárólag a fényforrások bekötővezetékeinek összekapcsolására, más elektromos eszközök (például kapu nyitó elektronika) biztonságos csatlakoztatásához, illetve azok energiaellátó be-tápvezetékeinek összekapcsolására is alkalmas.

Ezt a kábelcsatlakozót két-, illetve vagy hárommagos (két- vagy háromeres) vezetékek vízmentes összekapcsolására tervezték. Fontos, hogy a vízzáró tulajdonság csak megfelelő külső átmérőjű vezeték esetén.

Könnyen szerelhető, háromutas belső sorkapoccsal szerelt fehér színű vízálló vezeték-összekötő.

A megfelelő zárást kizárólag olyan vezetékek használatával érhetjük el amelyek keresztmetszete kör alakú és nem használható szövetszigetelésű, vagy más vizatétrésztő szigeteléssel gyártott kábel összekapcsolására.

A vízzáró kötőelem (vízmentes kötődoboz, vízzáró kapszula, tömszelencés terminál blokk) használata esetén, fontos, hogy az összeszereléskor a vezeték külső burkolata, valamint a kötőelem gumi tömítése tiszta, por és egyéb szennyeződésektől mentes legyen, mivel a záróréteg közzé esetlegesen bekerülő anyagok utat biztosíthatnak a víz bejutásához. Továbbá az is fontos, hogy az összeszereléskor a kötés, illetve a teljes egység belő része tökéletesen száraz maradjon, ellenkező esetben, tehát ha a kötés belseje akár kis-mennyiségű párát is tartalmaz az a későbbiekben nem tud onnan távozni és ez a vezeték kötési pontjánál korróziót, valamint zárlatot okozhat.

A termék jellemzői:

  • Erős, ellenálló kivitel
  • Kültéri használatra tervezve - IP68
  • Fehér színű burkolat
Színvisszaadási index - CRI >80
Szín Fehér
Anyag Műanyag
Burkolat védelmi osztály IP68
Méret 5 -9 mm
Egyedi termékkód 5986
Csoportkód VT-868
EAN kód 3800157642828
Gyártó V-TAC
Garancia idő 2 év