Vízálló kötődoboz IP68, Fekete -5977

 • Bruttó ár: 890 Ft / darab

 • Model - Cikkszám - SKU:5977

 • Raktárkészlet:199 darab

 • Szállítás:1-2 munkanap

 • darab

  • Még nem kapott értékelést

  Vízzáró (hermetikus) kötődoboz IP68, háromutas csatlakozással

  A hermetikus záródású kötőelem elősegíti két elektromos vezeték biztonságos összekapcsolását olyan helyeken is ahol magas a kültéri páratartalom, vagy ez a kötés akár közvetlen esőnek, illetve más csapadéknak van kitéve.

  Gyakran használt elektromos kötődoboz a kültéri az új-generációs LED fényforrások esetében ahol a gyártó sokszor egy rövid beépített, nem cserélhető tápvezetékkel szerelte (gyártotta) az adott terméket. Leggyakoribb ilyen fényforrások a kültéri reflektorok, valamint a talajlámpák.

  A kötőelem használata nem korlátozódik kizárólag a fényforrások bekötővezetékeinek összekapcsolására, más elektromos eszközök (például kapu nyitó elektronika) biztonságos csatlakoztatásához, illetve azok energiaellátó be-tápvezetékeinek összekapcsolására is alkalmas.

  Ezt a kábelcsatlakozót két- vagy hárommagos (két- vagy háromeres) vezetékek vízmentes összekapcsolására tervezték, alkalmas 0,5–1,5 mm2-es vezetékek csatlakoztatására (összekapcsolására). Fontos, hogy a vízzáró tulajdonság csak megfelelő külső átmérőjű vezeték esetén jön létre ezért nem használható 5mm külső átmérőjű vezetéknél vékonyabb.

  A megfelelő zárást kizárólag olyan vezetékek használatával érhetjük el amelyek keresztmetszete kör alakú és nem használható szövetszigetelésű, vagy más vizatétrésztő szigeteléssel gyártott kábel összekapcsolására.

  A vízzáró kötőelem (vízmentes kötődoboz, vízzáró kapszula, tömszelencés terminál blokk) használata esetén, fontos, hogy az összeszereléskor a vezeték külső burkolata, valamint a kötőelem gumi tömítése tiszta, por és egyéb szennyeződésektől mentes legyen, mivel a záróréteg közzé esetlegesen bekerülő anyagok utat biztosíthatnak a víz bejutásához. Továbbá az is fontos, hogy az összeszereléskor a kötés, illetve a teljes egység belő része tökéletesen száraz maradjon, ellenkező esetben, tehát ha a kötés belseje akár kismennyíségű párát is tartalmaz az a későbbiekben nem tud onnan távozni és ez a vezeték kötési pontjánál korróziót, valamint zárlatot okozhat.

  Termékcsalád Elektromos kötőelemek
  Teljesítmény (max.) 16A
  Szín Fekete
  Burkolat védelmi osztály IP68
  Csatornák száma 3
  Kábel kompatibilitás (vezeték) 3x 0,5 - 1,5 mm
  Maximális feszültség 450V
  Használható kábel típus Kör keresztmetszetű
  Kábel külső átmérő 5 - 9 mm
  Hosszúság 76mm
  Átmérő 27mm
  Egyedi termékkód 5977
  Csoportkód VT-868
  EAN Code 3800157636070
  Gyártó V-TAC
  Garancia idő 2 év