Vízálló kötődoboz (tömszelencés kapszula) IP68, Fehér -5986

  • Vízálló kötődoboz (tömszelencés kapszula) IP68, Fehér -5986
  • Gyártó: V-TAC
  • Cikkszám: 5986
  • Raktáron  18 db 
  • Ár: 850 Ft /db

  • Nettó ár: 669 Ft

Vízmentes kábeltoldó, összekötő kapszula - IP68 - Fehér

Aki már szerelt valaha beépített vezetékkel gyártott kültéri LED fényforrást az valószínűleg tudja, hogy ezek elektromos kötése bizony bosszúságot tud okozni ha nem áll rendelkezésre megfelelő kötőelem. Vízmentes kötőelem használata elengedhetetlen, ha a kötés kültéren esőtől nem védett párás környezetben helyezkedik el.

Gyakran használt elektromos kötődoboz a kültéri az új-generációs LED fényforrások esetében ahol a gyártó sokszor egy rövid beépített, nem cserélhető tápvezetékkel szerelte (gyártotta) az adott terméket. Leggyakoribb ilyen fényforrások a kültéri reflektorok, valamint a talajlámpák.

A kötőelem használata nem korlátozódik kizárólag a fényforrások bekötővezetékeinek összekapcsolására, más elektromos eszközök (például kapu nyitó elektronika) biztonságos csatlakoztatásához, illetve azok energiaellátó be-tápvezetékeinek összekapcsolására is alkalmas.

Ezt a kábelcsatlakozót két-, illetve vagy hárommagos (két- vagy háromeres) vezetékek vízmentes összekapcsolására tervezték. Fontos, hogy a vízzáró tulajdonság csak megfelelő külső átmérőjű vezeték esetén.

Könnyen szerelhető, háromutas belső sorkapoccsal szerelt fehér színű vízálló vezeték-összekötő.

A megfelelő zárást kizárólag olyan vezetékek használatával érhetjük el amelyek keresztmetszete kör alakú és nem használható szövetszigetelésű, vagy más vizatétrésztő szigeteléssel gyártott kábel összekapcsolására.

A vízzáró kötőelem (vízmentes kötődoboz, vízzáró kapszula, tömszelencés terminál blokk) használata esetén, fontos, hogy az összeszereléskor a vezeték külső burkolata, valamint a kötőelem gumi tömítése tiszta, por és egyéb szennyeződésektől mentes legyen, mivel a záróréteg közzé esetlegesen bekerülő anyagok utat biztosíthatnak a víz bejutásához. Továbbá az is fontos, hogy az összeszereléskor a kötés, illetve a teljes egység belő része tökéletesen száraz maradjon, ellenkező esetben, tehát ha a kötés belseje akár kis-mennyiségű párát is tartalmaz az a későbbiekben nem tud onnan távozni és ez a vezeték kötési pontjánál korróziót, valamint zárlatot okozhat.

A termék jellemzői:

  • Erős, ellenálló kivitel
  • Kültéri használatra tervezve - IP68
  • Fehér színű burkolat
Általános információk
Technikai adatok
Szín visszaadási érték (CRI)
>80
Termék részletei
Szín
Fehér
Anyag
Műanyag
Tulajdonságok
Burkolat védelmi osztály
IP68
Környezeti hőmérséklet
Az eszköz csak -20° +45° hőmérsékleti tartományban üzemeltethető
Méretek
Méret
5 -9 mm
Csomagolás és azonosítók
SKU kód (egyedi termék azonosító)
5986
Csoport azonosító
VT-868
Kiszerelés
1
Súly
0,027
Tárgy térfogat
0,000053125
Nagyker csomagolás (csomag/doboz)
1000
EAN kód (csomagolás vonalkód)
3800157642828
További információk
Gyártó
V-TAC
Garancia idő
2 év