Vízálló kötődoboz IP68, Fekete -5977

  • Vízálló kötődoboz IP68, Fekete -5977
  • Gyártó: V-TAC
  • Cikkszám: 5977
  • Raktáron  146 db 
  • Ár: 890 Ft /db

  • Nettó ár: 701 Ft

Vízzáró (hermetikus) kötődoboz IP68, háromutas csatlakozással

A hermetikus záródású kötőelem elősegíti két elektromos vezeték biztonságos összekapcsolását olyan helyeken is ahol magas a kültéri páratartalom, vagy ez a kötés akár közvetlen esőnek, illetve más csapadéknak van kitéve.

Gyakran használt elektromos kötődoboz a kültéri az új-generációs LED fényforrások esetében ahol a gyártó sokszor egy rövid beépített, nem cserélhető tápvezetékkel szerelte (gyártotta) az adott terméket. Leggyakoribb ilyen fényforrások a kültéri reflektorok, valamint a talajlámpák.

A kötőelem használata nem korlátozódik kizárólag a fényforrások bekötővezetékeinek összekapcsolására, más elektromos eszközök (például kapu nyitó elektronika) biztonságos csatlakoztatásához, illetve azok energiaellátó be-tápvezetékeinek összekapcsolására is alkalmas.

Ezt a kábelcsatlakozót két- vagy hárommagos (két- vagy háromeres) vezetékek vízmentes összekapcsolására tervezték, alkalmas 0,5–1,5 mm2-es vezetékek csatlakoztatására (összekapcsolására). Fontos, hogy a vízzáró tulajdonság csak megfelelő külső átmérőjű vezeték esetén jön létre ezért nem használható 5mm külső átmérőjű vezetéknél vékonyabb.

A megfelelő zárást kizárólag olyan vezetékek használatával érhetjük el amelyek keresztmetszete kör alakú és nem használható szövetszigetelésű, vagy más vizatétrésztő szigeteléssel gyártott kábel összekapcsolására.

A vízzáró kötőelem (vízmentes kötődoboz, vízzáró kapszula, tömszelencés terminál blokk) használata esetén, fontos, hogy az összeszereléskor a vezeték külső burkolata, valamint a kötőelem gumi tömítése tiszta, por és egyéb szennyeződésektől mentes legyen, mivel a záróréteg közzé esetlegesen bekerülő anyagok utat biztosíthatnak a víz bejutásához. Továbbá az is fontos, hogy az összeszereléskor a kötés, illetve a teljes egység belő része tökéletesen száraz maradjon, ellenkező esetben, tehát ha a kötés belseje akár kismennyíségű párát is tartalmaz az a későbbiekben nem tud onnan távozni és ez a vezeték kötési pontjánál korróziót, valamint zárlatot okozhat.

Termék részletei
Termékcsalád
Elektromos kötőelemek
Tulajdonságok
Teljesítmény (max.)
16A
Szín
Fekete
Burkolat védelmi osztály
IP68
Csatornák száma
3
Kábel kompatibilitás (vezeték)
3x 0,5 - 1,5 mm
Maximális feszültség
450V
Használható kábel típus
Kör keresztmetszetű
Kábel külső átmérő
5 - 9 mm
Méretek
Hosszúság
76mm
Átmérő
27mm
Csomagolás és azonosítók
SKU kód (egyedi termék azonosító)
5977
Csoport azonosító
VT-868
EAN Code
3800157636070
További információk
Gyártó
V-TAC
Garancia idő
2 év