Vezeték LED szalaghoz, piros-fekete (2x1.5 mm2) -KAB0392

  • Vezeték LED szalaghoz, piros-fekete (2x1.5 mm2) -KAB0392
  • Gyártó: CABLETECH
  • Cikkszám: KAB0392
  • Raktáron  100 m 
  • Ár: 200 Ft /m

  • Nettó ár: 157 Ft

Ennek a terméknek a minimális rendelési mennyisége 100m

LED szalag vezeték – 2 x 1.5mm2

A feltüntetett ár 1 méteres szakaszra vonatkozik.

A kábel 2 darab egymáshoz a szigetelésein kapcsolódó 16 AWG típusú burkolt ~1.5 négyzetmilliméteres réz bevonatú alumínium vezetéket tartalmaz.

Köszönhetően a minőségi réz bevonatnak, a vezeték jól forrasztható, a forrasztóón tapadása kiváló.

A vezeték burkolata IP20-as illetve szigetelés szempontjából a törpefeszültségű kategóriába sorolandó, ezért használata csak 12 Voltos és 24 Voltos rendszerekben lehetséges.

A kábel 230 Voltos feszültség vezetésére nem alkalmas.

A LED szalagok esetében is szükség van néha vezetékre amin keresztül az elektromos áramot eljuttatjuk a tápegységtől a szalagig. Az egyszínű szalagok esetén ez kéteres vezetéket jelent.

A kis teljesítményű, tehát dekorációs célra gyártott LED szalagok fogyasztása viszonylag alacsony így a betáplálást egy 5 méteres szakasz esetén elegendő a vezeték egyik végén rákapcsolni. A nagyobb teljesítményű LED szalagok esetében a szalag hordozóján található réz vezeték a fogyasztáshoz képest viszont elég kis keresztmetszetű ezért ha egy 5 méteres szakasz (egy tekercs LED szalag) esetén nem szeretnénk, hogy a betáplálással ellentétes oldalon a fényerő láthatóan alacsonyabb legyen mint a betáplálási oldalon, akkor szükséges ezt mindkét oldalon tápfeszültség alá helyezni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a szalagnak megfelelő vezetéket kell a szalaggal bárhuzamosan végigvezetni és a szalag mindkét végén bekötni, valamint hosszabb (több összetoldott) LED szalag tekercs esetén, a toldási pontokon megtáplálni.

A termék ára a könnyebb összehasonlíthatóság érdekében méterben van feltüntetve, tehát az ár 1 méteres szakaszra van megadva, viszoont értékesítése 100 méteres tekercsben történik, tehát a kosárba helyezhető minimum mennyiség 100 méter ami megfelel egy tekercsnek.