RGBW Csoportvezérlő LED szalaghoz (Mi-Light) -FUT038

  • RGBW Csoportvezérlő LED szalaghoz (Mi-Light) -FUT038
  • Gyártó: Milight
  • Cikkszám: ML003
  • Raktáron  41 db 
  • Ár: 4 000 Ft /db

  • Nettó ár: 3 150 Ft

RGBW LED szalag vezérlő. (RGB + fehér)

Csak vezérlő. A termék működtetéséhez külön megvásárolható valamilyen, kompatibilis Mi-Light RGBW csoporttávirányítóra is szükség van.

A vezérlő (csoportvezérlő) egy RGBW LED szalag vezérlésére alkalmas maximum 10Amper terhelésig. A termék csoportba kapcsolható, illetve zónavezérlés kialakítására alkalmas. A termék vásárláskor nincs hozzárendelve egyetlen távirányítóhoz sem, de összetanítható bármilyen kompatibilis távirányítóval, legyen az rögzített fali elemes, esetleg hálózati energialátású vagy megszokott hordozható kivitel.

A vezérlő összetársítható a kompatibilis távirányítókkal és a Mi-Light távirányítóiktól megszokott, hogy nem egy hanem négy, nyolc vagy akár több zóna vezérlésére is alkalmasak, illetve több vezérlő is összetársítható egyetlen vezérlésre ami akkor előnyös, ha egy helyiség két szemközti falán szeretnénk elhelyezni LED szalagot, viszont a szoba belső kialakítása nem teszi lehetővé, hogy a szalagokat összekapcsoljuk így mindkét fényforrás külön táplálást kap. A külön táplált LED szalagok eddig nem voltak vezérelhetők egyetlen távirányító azonos vezérlőgombjairól, most viszont a Mi-Light csoportvezértőinek köszönhetően ezek összekapcsolhatóak oly módon, hogy nincs szükség vezetékkel történő fizikai összekapcsolásra.

A vezérlőhöz külön megvásárolható távirányítok összetársíthatók a vezérlővel (vezérlőkkel).

Egyetlen távirányító egy vezérlővel is működőképes, de akár több vezérlőt is bevonhatunk a rendszerbe. Leggyakoribb kivitelezési megoldás amikor négy vezérlő és egy négycsatornás távirányító segítségével történik négy különálló LED szalag felszerelése, amelyek azonos távirányítóról egymástól függetlenül vezérelhetőek. A négy csatorna ilyenkor egyetlen távvezérlőről szabályozható, működtetthető de szükség esetén akár több új távirányító is hozzátársítható ehhez a rendszerhez, ilyen esetekben a távirányítók látszólag egymás klónjai.

A fentebb leírt csoportok tovább bővíthetőek, kialakítható még több zóna, ilyenkor egyes távirányítókat (vagy új távirányítóak) kapcsolhatunk az úz zónákhoz, de a bővítési lehetőségeknek számtalan más változata is lehet.

A vezérlő működtethető 12 voltos, illetve 24 voltos tápegységről, viszont fontos, hogy a tápegység és a LED szalag minden esetben azonos feszültségű legyen ellenkező esetben, az összekapcsolt eszközök azonnali meghibásodása következhet be.
Ha a használni kívánt LED szalagunk 12Voltos tápfeszültség igényű akkor használjuk 12Voltos tápegységet, ha viszont a használni kívánt LED szalagunk 24Voltos tápfeszültség igényű akkor használjuk 24Voltos tápegységet.

A vezérlő tápellátására két különböző csatlakozó áll rendelkezésre amelyek használhatóak a tápegység kivezetésének függvényében. Amennyiben a tápegység szabványos DC csatlakozót tartalmaz, csatlakoztatható a vezérlő szabványos 3,5 milliméteres kerek DC aljazatba. Ha viszont a tápegység ipari kivitelű vagy a vezetékét meghosszabbítottuk és csak egy csupaszított végű 2 eres vezeték áll rendelkezésre akkor a polaritások figyelembevételével csatlakoztatható a vezérlőn kialakított rugós gyors-csatlakozó pontokra. A vezérlő és az RGBW LED szalag (színváltós + fehér) összekapcsolására csak gyors-csatlakozó áll rendelkezésre, öt csatlakozási pontal.

A távirányító és a vezérlő összekapcsolása (társítása). A frissen vásárolt vezérlőt csatlakoztassuk egy kikapcsolt 12V vagy 24V tápegységre, valamint csatlakoztassunk egy LED szalag szakaszt is a vezérlőre. Helyezzük a használni kívánt távirányítóba a külön megvásárolt elemeket. Ellenőrizzük a távirányítót és válasszuk ki a használni kívánt csatorna bekapcsológombját, Helyezzük a tápegységet feszültség alá (kapcsoljuk be) és ezzel egy időben nyomjuk le az előzőleg kiválasztott, használni kívánt csatorna bekapcsológombját. Amennyiben a társítás sikeres volt a vezérlőre kapcsolt LED szalag háromszor felvillan, ez jelzi a logikai összekapcsolás (társítás) sikerességét. Amennyiben a villogás elmarad, a társítás valamilyen okból nem volt sikeres, ilyen esetben ismételjük meg a fentebb leírt folyamatot. Amennyiben többszöri próbálkozás is sikertelen, ajánlott az elemek egy másik elektronikai eszközben történő ellenőrzése, valamint a kötések felülvizsgálata, hogy minden a megfelelő módon lett-e csatlakoztatva.

Ha egy már használt vezérlőt szeretnénk újrakonfigurálni, áttelepítés vagy csatornák felcserélése miatt, arra is van lehetőség. Ilyen esetben a vezérlőből törölni kell az adott távirányító csatornáját, ezt a logikai szétválasztást hívják leprogramozásnak is.

A leprogramozás folyamata: A leprogramozás, vagy logikai szétválasztás az összekapcsoláshoz hasonló egyszerű folyamat.

Ha az eszköz telepítve van (össze van kapcsolva egy tápegységgel és LED szalaggal), akkor először áramtalanítani kell a rendszert, ha viszont egy szétszerelt rendszerünk van akkor a társítási folyamat előtt szükséges egy kikapcsolt tápegységet és egy a visszajelzéshez szükséges LED szalagot csatlakoztatni. Kapcsoljuk feszültség alá a rendszert és azzal egy időben nyomjuk meg a szétválasztani kívánt csatorna bekapcsológombját egymás után ötször. Ha a logikai szétválasztás, leprogramozás sikeres volt akkor a csatlakoztatott LED szalag tízszer fog felvillanni jelezve a leprogramozás sikerességét. Amennyiben a logikai szétválasztást jelző villogás elmarad, a leprogramozási műveletet meg kell ismételni.

Csak vezérlő! A működtetéshez RGB csoport távirányítóra is szükség van. Egy vezérlő egy önálló RGBW LED csoport (zóna) működtetésére alkalmas. Több vezérlővel maximum 4 db, egymástól független zóna alakítható ki. Az eszköz beállítást nem igényel. Mindösszesen a tápfeszültséget és a vezérelni kívánt RGB LED szalagot kell a vezérlőbe csatlakoztatni. A hangolást a külön megvásárolható RGB csoport távirányítóval lehet elvégezni.