RGB csoportvezérlő LED szalaghoz (Mi-Light) -FUT037

  • RGB csoportvezérlő LED szalaghoz (Mi-Light) -FUT037
  • Gyártó: Milight
  • Cikkszám: ML002
  • Raktáron  121 db 
  • Ár: 4 000 Ft /db

  • Nettó ár: 3 150 Ft

RGB csoportvezérlő - zónavezérlő LED szalaghoz (csak vezérlő, a működéshez távirányító is szükséges)

A termék egy rádiófrekvenciás vevőegység amelyet úgy terveztek, hogy alkalmas legyen DC 12V és DC 24V LED szalagok vezérlésére. A vezérlőre kapcsolt LED szalag vagy szalagok be-, illetve ki kapcsolhatóak, valamint lehetőség van azok színének, illetve fényerejének megváltoztatására.

A termék egy távirányító nélküli vevőegység, a működéshez szükség van egy tápegységre (ami lehet 12V vagy 24 voltos a felhasználni kívánt LED szalag feszültségigényének megfelelően), a vezérelni kívánt LED szalagra és egy a vezérlővel kompatibilis távirányítóra, ami lehet hordozható kézi távirányító vagy rögzített fali Mi-light távkapcsoló, illetve Wifi iBOX.

A vezérlő feszültség alá helyezhető (tehát a tápegységre kapcsolható) a bemeneti oldalán található szabványos 3.5millimétertes DC aljzaton keresztül, vagy csupaszított végű tápvezeték esetén a kerek csatlakozási pont mellett található rugós gyors-csatlakozók segítségével. A szabványos DC csatlakozó bekötése a következő: belő ér a pozitív a külső palást a negatív csatlakozási pont. A gyors-csatlakozós bekötés esetén, a csatlakozó fölött látható a két kontakt-pont jelölése.

A kimeneti oldalon négy egymás mellett elhelyezett gyors-csatlakozó található a következő jelölésekkel: R – piros vezeték csatlakozási pontja, G – zöld vezeték csatlakozási pontja, B – kék vezeték csatlakozási pontja, V+ – a LED szalag közös pozitív vezetékének csatlakozási pontja.

A vezérlő maximális kommunikációs távolsága eléri a 30 métert, zavarmentes nyílt terülten.

A vezérlő első használatbavételekor azt társítani kell a használni kívánt távirányítóval (vagy távirányítókkal) vagy a WIFI iBOX vezérlővel.

A távirányító társítása:

A csatlakoztassa a vezérlőt egy kikapcsolt tápegységre, valamint kapcsoljon rá egy LED szalag szakaszt. Kapcsolja be a tápegységet és ezzel egy időben nyomja le és tartsa lenyomva legalább három másodpercig a távirányítón a használni kívánt csatorna bekapcsológombját. Ha a társítás sikeres volt, akkor a LED szalag háromszor fog felvillanni. Ha ez nem történik, akkor a társítás sikertelen volt és a folyamatot meg kell ismételni.

Esetenként szükségessé válhat bizonyos zónák felcserélése. Ha szeretnénk két zónát felcserélni azokat előbb le kell programozni a vezérlőről. Ez a logikai szétcsatlakoztatás vagy leprogramozás. A leprogramozás után a távirányító és a vezérlő újra társítható az általunk kívánt kiosztásban, az újratársítás menete megegyezik az előzőekben leírtakkal.

A leprogramozás menete:

Helyezzük feszültség alá a vezérlőt majd azonnal nyomjuk meg a szétválasztani kívánt csatorna bekapcsológombját egymás után ötször, ha a leprogramozás sikeres volt a LED szalag tízet fog villanni. Amennyiben nem látunk villanásokat az azt jelenti, hogy a leprogramozási kísérlet nem volt sikeres, ebben az esetben áramtalanítsuk a vezérlőt, majd helyezzük újra feszültség alá és ismét próbáljuk meg ötször egymás után megnyomni a leprogramozni kívánt csatorna bekapcsológombját.

Csak vezérlő! A működtetéshez RGB csoport távirányítóra is szükség van. Egy vezérlő egy önálló RGB LED csoport (zóna) működtetésére alkalmas. Több vezérlővel maximum 4 db, egymástól független zóna alakítható ki. Az eszköz, beállítást nem igényel. Mindösszesen a tápfeszültséget és a vezérelni kívánt RGB LED szalagot kell a vezérlőbe csatlakoztatni. A hangolást a külön megvásárolható RGB csoport távirányítóval lehet elvégezni.