Mikrohullámú mozgásérzékelő alkonykapcsolóval -5078

  • Mikrohullámú mozgásérzékelő alkonykapcsolóval -5078
  • Gyártó: V-TAC
  • Cikkszám: 5078
  • Raktáron  119 db 
  • Ár: 4 300 Ft /db

  • Nettó ár: 3 386 Ft

V-TAC Mikrohullámú mozgásérzékelő alkonykapcsolóval.


A mikrohullámú mozgásérzékelők régen drága, robusztus katonai, majd ipari eszközök voltak. A technológia fejlődésével mára már olcsó megbízható kisméretű eszközökké váltak amelyeket előszeretettel használunk lakásainkban, illetve lakókörnyezetünkben.


A kisméretű mikrohullámú mozgásérzékelők egy magas frekvenciás rádójelet bocsátanak ki amely visszaverődik a környezetben lévő tárgyakról. Amikor a kibocsátott jel útjába egy mozgó tárgy kerül akkor annak haladási irányától függően a visszaverődő jel frekvenciája kismértékben megváltozik. Távolodó tárgy esetén a frekvencia csökken, tehát alacsonyabb lesz, közeledő tárgy esetén a frekvencia magasabb lesz. A mikrohullámú mozgásérzékelő a visszaverődő jel frekvenciából állapítja meg, hogy a megfigyelt területen belül történt-e mozgás.


A mozgásérzékelő 5,8 GHz-es jelet bocsát ki, a beállított érzékenység függvényében észlelheti egy bezárt ajtó mögött történő mozgást, de gipszkarton fal, vagy egyes esetekben vékony tégla, illetve beton fal mögötti mozgást is.


A mikrohullámú mozgásérzékelő előnye, hogy nem kell látható pozícióba helyezni. A megfelelő működéshez nincs szükség az adott terület optikai rálátására, így elrejthető lámpatestben, kötődobozban, szekrényben, gipszkarton mögött. Ez az előny esetenként hátrány is lehet, ha az eszköz érzékenységét túl magasra állítjuk.


A készülék az érzékenység (SENS) beállítási lehetőségen túl, rendelkezik egy fényérzékelő szenzorral, ezáltal lehetőség van a működést kizárni (korlátozni) a külső fény függvényében. A fényérzékelő szenzor a készülék felső részén a működést jelző zöld fényforrás mellett kapott helyet. Amennyiben a bekapcsolást csak bizonyos fényintenzitás alatt szeretnék engedélyezni akkor azt a készüléken található LUX feliratú szabályzóval állíthatjuk be a kívánt értékre.


A mozgásérzékelő érzékelés utáni működési ideje (tehát az az időtartam ami alatt a rákapcsolt fényforrást működteti) egy TIME feliratú potenciométerrel (forgatható szabályzóval) állítható be körülbelül 10 másodperc és 12 perc között. Az analóg szabályzó nem ad pontos (másodperc alapú) beállítási lehetőséget, de ez világításkapcsolók esetén nem is fontos. Az időzítés általában, néhány gyors próbával könnyen beállítható a megfelelő időtartamra.


A szerelés, bekötés menete egyszerű, a készülék fehér színű burkolatán egyszerű ábrákkal jelölték a bemeneti tápvezetékeket, illetve a kimeneti vezetékeket. A gyors csatlakoztathatóság érdekében a gyártó, rugós gyorscsatlakozóval hozza forgalomba ezt a terméket.


A mozgásérzékelő működési feszültsége 220-240V ezáltal az európai elektromos hálózatba adapter nélkül közvetlenül csatlakoztatható. Terhelhetősége hagyományos izzók esetén maximum 1200Wattt, míg kompaktfénycsövek és LED fényforrások esetén 300Watt.


A mozgásérzékelő készenléti állapotban teljesen zajmentes, kapcsolási ciklusai viszont hallhatóak, olyankor a belső relé halk kattanása hallatszik.


Általános információk
Élettartam
20 000 óra
Tulajdonságok
Szenzor típus
Mikrohullámú
Érzékelési hatótávolság
180’/360’D
Érzékelési távolság
1-8m (radius) Állítható
Késleltetés
5 mp to 15 perc. Állítható
Névleges teher
Max.300W
Környező Fény
<3-2000LUX Állítható
Burkolat védelmi osztály
IP20
Méretek
Méret
37 x 25 x 61.5 mm
Csomagolás és azonosítók
SKU kód (egyedi termék azonosító)
5078
Csoport azonosító
VT-8018
Kiszerelés
1
Tárgy térfogat
0,000182
EAN kód (csomagolás vonalkód)
3800157606882
További információk
Gyártó
V-TAC
Garancia idő
2 év
Csomagolás