LED tápegység (ventilátoros, slim) 350W, 12V -3259

  • LED tápegység (ventilátoros, slim) 350W, 12V -3259
  • Gyártó: V-TAC
  • Cikkszám: 3259
  • Raktáron  5 db 
  • Ár: 11 200 Ft /db

  • Nettó ár: 8 819 Ft

LED tápegység ventilátoros hűtéssel – 12V, 350W

Fémházas beltéri használatra tervezett Slim LED tápegység 350W teljesítménnyel.

A tápegység ipari kiviteléből adódóan, mind a betáplálási oldalon mind a kimeneti 12Voltos oldalon sorkapocs csatlakozókkal szerelt típus.

A termék burkolatának kivitelezése csak IP20 védelmi besorolását teszi lehetővé, ami azt jelenti, hogy a termék használata csak beltérben víz és páramentes környezetben lehetséges. A tápegységet a ventilátoros hűtés miatt jól szellőző környezetben kell elhelyezni, nem ajánlott kisméretű és szellőzésmentes kötődobozokban történő üzemeltetése.

A tápegység bemeneti oldalán található csavaros sorkapocs lábkiosztása a következő, L – fázis, a barna vezeték csatlakozási pontja, PE – zöld/sárga, a védőföldelő vezeték csatlakozási pontja, N – nulla, a kék vezeték csatlakozási pontja. Az adatok tájékoztató jellegűek, a termék elektromos hálózatba történő beszerelését mindenképpen bízza szakemberre.

A termék kimeneti oldalán található sorkapocs fölött az alumínium házbon található nyomott jelölés mutatja a 12V egyénáráramú kimeneti feszültség polaritását. V+ a piros vezeték helye, a pozitív pólus, V+ a fekete vezeték helye, a negatív pólus.

Általános információk
Élettartam
20 000 óra
Elektromos adatok
Teljesítmény
350W
Kimenet
DC12V 30A
Bemeneti feszültség
AC 220-240V
Frekvencia
50/60Hz
Technikai adatok
Szín visszaadási érték (CRI)
>80
Termék részletei
Anyag
Fém
Szín
Fémes
Tulajdonságok
Burkolat védelmi osztály
IP20
Bekapcsolási idő
0.001 mp (azonnal felkapcsol)
Szín stabilitás
<6
Kapcsolási ciklusok
>15000
Környezeti hőmérséklet
Az eszköz csak -20° +45° hőmérsékleti tartományban üzemeltethető
Csomagolás és azonosítók
SKU kód (egyedi termék azonosító)
3259
Csoport azonosító
VT-20352
Kiszerelés
1
Súly
0,62
Tárgy térfogat
0,000792
Nagyker csomagolás (tárgy/doboz)
30
EAN kód (csomagolás vonalkód)
3800157636766
Minősítések
Tanúsítvány
CE, EMC
További információk
Gyártó
V-TAC
Garancia idő
2 év
Általános tudnivalók
A 12V-os tápegységeket általában a LED szalagok üzemeltetéséhez használják vásárlóink.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy egy adott LED szalaghoz milyen tápegység szükséges.

A kiválasztott LED szalag adatai és a felhasználni kívánt mennyiség alapján kiszámíthatjuk, hogy pontosan milyen teljesítményű tápegységre van szükségünk. A kiválasztott LED szalag adati között először ellenőrizzük a működési feszültséget ami leggyakrabban 12V esetleg 24V.
A második adat a teljesítményfelvétel, vagy fogyasztás ami Watt-ban van megadva és általában 1m LED szalagra vonatkozik (amennyiben a feltüntetett érték Amper-ben van megadva akkor azt az értéket beszorozzuk a tápfeszültség értékével és az a kapott eredmény a fogyasztás Watt-ban, tehát ha a fogyasztás 0,6A/m akkor 0,6 x 12V = 7,2W/m). Amennyiben tudjuk a felhasználni kívánt LED szalag hosszát akkor kiszámolhatjuk a teljes fogyasztást. Pl. egy 7,2W/m fogyasztású LED szalagból szeretnénk három és fél métert felhasználni akkor 7,2W x 3,5 = 25,2W. Tudjuk tehát, hogy egy olyan tápegységre lesz szükségünk ami képes 25,2W teljesítmény leadására.
Ha a tápegységek terhelhetősége, teljesítménye Amper-ben van megadva azt ugyanúgy mint a LED szalag teljesítményét egyszerűen átkonvertálhatjuk Watt értékre mivel a fenti számításból már tudjuk, hogy: Amper x Volt = Watt.
A kapcsolóüzemű tápegységek ideális terhelése gyártó és típus függő de általában 35%-85% között értékre tehető. A lehetőség szerint így válasszunk tápegységet.

Fontos megjegyezni, hogy amennyiben a felhasználni kívánt LED szalag teljes fogyasztása meghaladja a beszerezhető legnagyobb teljesítményű tápegység által leadni képes teljesítményt, abban az esetben a LED szalagot több szakaszra bontva külön is betáplálhatjuk.
Csomagolás