LED tápegység (esőálló - IP44) 60W, 12V -3070

  • LED tápegység (esőálló - IP44) 60W, 12V -3070
  • Gyártó: V-TAC
  • Cikkszám: 3070
  • Raktáron  1 db 
  • Ár: 4 000 Ft /db

  • Nettó ár: 3 150 Ft

Esőálló LED tápegység, fém burkolattal – 12V, 60W

Fémházas esőálló (IP44) LED tápegység, amely megfelelő pozícióban történő szerelés esetén, fentről érkező csapadéknak, vagy gyenge vízsugárnak ellenáll.

A tápegység betáplálási 230V, valamint kimeneti 12V csatlakozási pontjai egymás mellett az egység alján kaptak helyet. A csavaros sorkapocs lábkiosztása a következő, L – fázis, a barna vezeték csatlakozási pontja, PE – zöld/sárga, a védőföldelő vezeték csatlakozási pontja, N – nulla, a kék vezeték csatlakozási pontja. A 12V egyénáráramú kimeneti feszültség polaritását. V+ a piros vezeték helye, a pozitív pólus, V+ a fekete vezeték helye, a negatív pólus.

A tápegység kimeneti feszültsége 12Volt DC (egyenáram), névleges terhelhetősége 60 Watt, azonban a hosszútávú problémamentes használat érdekében ajánlott a névleges terhelhetőséget csak maximum 80%-ban kihasználni.

Fontos megjegyezni, hogy életbiztonsági okokból, a szabványok betartása, valamint a termék megfelelő működése érdekében, a termék üzembe helyezését megfelelő módon kell elvégezni, amit minden esetben szakképzett villanyszerelőre kell bízni.

Általános információk
Élettartam
>20 000 óra
Elektromos adatok
Áram
5A
Teljesítmény
60W
Kimenet
12V
Termék részletei
Anyag
Fém
Szín
Fehér
Tulajdonságok
Burkolat védelmi osztály
IP44
Bekapcsolási idő
0.001 mp (azonnal felkapcsol)
Kapcsolási ciklusok
15000
Környezeti hőmérséklet
Az eszköz csak -20° +45° hőmérsékleti tartományban üzemeltethető
Méretek
Méret
155 x 105 x 50 mm
Csomagolás és azonosítók
SKU kód (egyedi termék azonosító)
3070
Csoport azonosító
VT-21060
Kiszerelés
1
Súly
0,5
Tárgy térfogat
0,00095
Nagyker csomagolás (tárgy/doboz)
25
EAN kód (csomagolás vonalkód)
3800230621801
Minősítések
Tanúsítvány
CE, EMC, ROHS
További információk
Gyártó
V-TAC
Garancia idő
2 év
Általános tudnivalók
A 12V-os tápegységeket általában a LED szalagok üzemeltetéséhez használják vásárlóink.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy egy adott LED szalaghoz milyen tápegység szükséges.

A kiválasztott LED szalag adatai és a felhasználni kívánt mennyiség alapján kiszámíthatjuk, hogy pontosan milyen teljesítményű tápegységre van szükségünk. A kiválasztott LED szalag adati között először ellenőrizzük a működési feszültséget ami leggyakrabban 12V esetleg 24V.
A második adat a teljesítményfelvétel, vagy fogyasztás ami Watt-ban van megadva és általában 1m LED szalagra vonatkozik (amennyiben a feltüntetett érték Amper-ben van megadva akkor azt az értéket beszorozzuk a tápfeszültség értékével és az a kapott eredmény a fogyasztás Watt-ban, tehát ha a fogyasztás 0,6A/m akkor 0,6 x 12V = 7,2W/m). Amennyiben tudjuk a felhasználni kívánt LED szalag hosszát akkor kiszámolhatjuk a teljes fogyasztást. Pl. egy 7,2W/m fogyasztású LED szalagból szeretnénk három és fél métert felhasználni akkor 7,2W x 3,5 = 25,2W. Tudjuk tehát, hogy egy olyan tápegységre lesz szükségünk ami képes 25,2W teljesítmény leadására.
Ha a tápegységek terhelhetősége, teljesítménye Amper-ben van megadva azt ugyanúgy mint a LED szalag teljesítményét egyszerűen átkonvertálhatjuk Watt értékre mivel a fenti számításból már tudjuk, hogy: Amper x Volt = Watt.
A kapcsolóüzemű tápegységek ideális terhelése gyártó és típus függő de általában 35%-85% között értékre tehető. A lehetőség szerint így válasszunk tápegységet.

Fontos megjegyezni, hogy amennyiben a felhasználni kívánt LED szalag teljes fogyasztása meghaladja a beszerezhető legnagyobb teljesítményű tápegység által leadni képes teljesítményt, abban az esetben a LED szalagot több szakaszra bontva külön is betáplálhatjuk.