LED tápegység 150W, 12V -3244

  • LED tápegység 150W, 12V -3244
  • Gyártó: V-TAC
  • Cikkszám: 3244
  • Raktáron  45 db 
  • Ár: 6 500 Ft /db

  • Nettó ár: 5 118 Ft

Egyenáramú stabilizált tápegység 150W, 12V.

A termék használható LED szalagok és más 12V egyenáramú tápfeszültséget igénylő elektronika berendezés táplálására 150W teljesítményig. A tápe4gység leggyakoribb felhasználási területe a LED szalagok táplálása, ezért fontos megjegyezni, hogy a szalagok fogyasztása általában egy méteres szakaszra vonatkozóan van feltüntetve a csomagoláson, függetlenül a termék teljes hosszától. A nem megfelelően megválasztott LED szalag hosszúság a tápegység túlterhelését, illetve meghibásodását okozza.

Kapcsolóüzemű tápegység rácsos alumínium házban, passzív hűtéssel. A termék burkolata alumínium, hőleadását passzív módon végzi, mozgó zajkeltő alkatrészek nélkül. A csöndes üzem lehetővé teszi használatát például hálószobában vagy egyéb olyan helyen ahol egy ventilátor keltette zaj zavartó lehet.

A termék burkolatának kivitelezése csak IP20 védelmi besorolását teszi lehetővé, ami azt jelenti, hogy a termék használata csak beltérben víz és páramentes környezetben lehetséges. A tápegységnek a megfelelő IP65 vagy IP68 kötődobozban történő elhelyezésével kültéri használatra is lehetőség van.

A tápegység bemeneti feszültségtartománya AC: 85-265V. A széles spektrum lehetővé teszi az eszköz stabil működését még enyhe feszültségingadozások mellett is.

A tápegység bemeneti oldalán található csavaros sorkapocs lábkiosztása a következő, L – fázis, a barna vezeték csatlakozási pontja, PE – zöld/sárga, a védőföldelő vezeték csatlakozási pontja, N – nulla, a kék vezeték csatlakozási pontja. Az adatok tájékoztató jellegűek, a termék elektromos hálózatba történő beszerelését mindenképpen bízza szakemberre.

A termék kimeneti oldalán található sorkapocs fölött az alumínium házbon található nyomott jelölés mutatja a 12V egyénáráramú kimeneti feszültség polaritását. V+ a piros vezeték helye, a pozitív pólus, V+ a fekete vezeték helye, a negatív pólus.

Általános információk
Élettartam
20000 óra
Elektromos adatok
Teljesítmény
150W
Áram
12.5A
Feszültség
AC: 85-265V
Kimenet
DC:12V
Frekvencia
50/60Hz
Termék részletei
Anyag
Fém
Tulajdonságok
Burkolat védelmi osztály
IP20
Bekapcsolási idő
0.001 mp (azonnal felkapcsol)
Szín stabilitás
<6
Kapcsolási ciklusok
15000
Környezeti hőmérséklet
Az eszköz csak -20° +45° hőmérsékleti tartományban üzemeltethető
Méretek
Méret
200 x 62 x 31 mm
Csomagolás és azonosítók
SKU kód (egyedi termék azonosító)
3244
Csoport azonosító
VT-20152
Kiszerelés
1
Súly
0,415
Tárgy térfogat
0,00049
Nagyker csomagolás (tárgy/doboz)
60
EAN kód (csomagolás vonalkód)
3800157628532
Minősítések
Tanúsítvány
CE, EMC, ROHS
További információk
Gyártó
V-TAC
Garancia idő
2 év
Általános tudnivalók
A 12V-os tápegységeket általában a LED szalagok üzemeltetéséhez használják vásárlóink.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy egy adott LED szalaghoz milyen tápegység szükséges.

A kiválasztott LED szalag adatai és a felhasználni kívánt mennyiség alapján kiszámíthatjuk, hogy pontosan milyen teljesítményű tápegységre van szükségünk. A kiválasztott LED szalag adati között először ellenőrizzük a működési feszültséget ami leggyakrabban 12V esetleg 24V.
A második adat a teljesítményfelvétel, vagy fogyasztás ami Watt-ban van megadva és általában 1m LED szalagra vonatkozik (amennyiben a feltüntetett érték Amper-ben van megadva akkor azt az értéket beszorozzuk a tápfeszültség értékével és az a kapott eredmény a fogyasztás Watt-ban, tehát ha a fogyasztás 0,6A/m akkor 0,6 x 12V = 7,2W/m). Amennyiben tudjuk a felhasználni kívánt LED szalag hosszát akkor kiszámolhatjuk a teljes fogyasztást. Pl. egy 7,2W/m fogyasztású LED szalagból szeretnénk három és fél métert felhasználni akkor 7,2W x 3,5 = 25,2W. Tudjuk tehát, hogy egy olyan tápegységre lesz szükségünk ami képes 25,2W teljesítmény leadására.
Ha a tápegységek terhelhetősége, teljesítménye Amper-ben van megadva azt ugyanúgy mint a LED szalag teljesítményét egyszerűen átkonvertálhatjuk Watt értékre mivel a fenti számításból már tudjuk, hogy: Amper x Volt = Watt.
A kapcsolóüzemű tápegységek ideális terhelése gyártó és típus függő de általában 35%-85% között értékre tehető. A lehetőség szerint így válasszunk tápegységet.

Fontos megjegyezni, hogy amennyiben a felhasználni kívánt LED szalag teljes fogyasztása meghaladja a beszerezhető legnagyobb teljesítményű tápegység által leadni képes teljesítményt, abban az esetben a LED szalagot több szakaszra bontva külön is betáplálhatjuk.
Csomagolás