LED tápegység 120W, 12V -3243

  • LED tápegység 120W, 12V -3243
  • Gyártó: V-TAC
  • Cikkszám: 3243
  • Raktáron  40 db 
  • Ár: 5 000 Ft /db

  • Nettó ár: 3 937 Ft

LED tápegység, 12Volt, 120Watt.

Fémházas ipari kivitelű tápegység 120 Watt kimeneti teljesítménnyel. Használható bármilyen 12V tápfeszültségigényű eszközhöz a megadott névleges terhelhetőségen belül. Amennyiben a tápegységet LED szalag meghajtására szeretnénk használni, vegyük figyelembe, hogy a szalagokon feltüntetett adatok általában egy méteres szakaszra vonatkoznak. Másik fontos dolog, hogy a legtöbb tápegység a névleges terhelhetőségen körülbelül a 80%-án használva a leghatékonyabb.

A termék perforált fém házának köszönhetően jól szellőzik ezáltal várható élettartama a gyártó adatai alapján 20000 óra. A hőleadást csupán passzív elem segítségével végzi, tehát ventilátort vagy más mozgó zajkeltő elemet nem tartalmaz, ezért használható akár gyerekszobában akár hálószobában.

A tápegység a hálózati feszültségingadozást jól kompenzálja, köszönhetően a széles bementi feszültségspektrumának (AC: 85-265 Volt).

A termék mechanikai rögzítésére a két végén található csavarhelyek szolgálnak, a hálózatba történő bekötést a bementi oldalon található 3 kontaktos sorkapocs segítségével végezhetjük. A sorkapocs jelölései a következők: L = fázis (a szabvány szerinti barna vezeték), PE = védőföld (a szabvány szerinti zöld-sárga vezeték), N = nulla (a szabvány szerinti kék vezeték). A kimeneti oldalon kétkontaktos sorkapocsra csatlakoztathatjuk a meghajtani kívánt egyenáramú eszköz bementi tápvezetékeit. A kimeneti oldalon található sorkapocs V+ fegyverzete a pozitív míg a V- a negatívpólus. A LED szalagok és egyéb DC 12Volt tápfeszültségigényű berendezések szerelt vezetékei általában V+ (Pozitív pólus) = Piros vezeték, V- (Negatív pólus) = Fekete vezeték.

A termék gyártói garanciaideje 2 év. Amennyiben a tápegység a nem megfelelő üzembe helyezés, túlterhelés miatt hibásodik meg úgy arra a gyártói garancia nem vonatkozik.

 
Általános információk
Élettartam
20000 óra
Elektromos adatok
Teljesítmény
120W
Áram
10A
Feszültség
AC: 85-265V
Kimenet
DC:12V
Frekvencia
50/60Hz
Termék részletei
Anyag
Fém
Tulajdonságok
Burkolat védelmi osztály
IP20
Bekapcsolási idő
0.001 mp (azonnal felkapcsol)
Szín stabilitás
<6
Kapcsolási ciklusok
15000
Környezeti hőmérséklet
Az eszköz csak -20° +45° hőmérsékleti tartományban üzemeltethető
Méretek
Méret
190 x 50 x 31 mm
Csomagolás és azonosítók
SKU kód (egyedi termék azonosító)
3243
Csoport azonosító
VT-20122
Kiszerelés
1
Súly
0.300
Tárgy térfogat
0,000385
Nagyker csomagolás (tárgy/doboz)
80
EAN kód (csomagolás vonalkód)
3800157628525
Minősítések
Tanúsítvány
CE, EMC, ROHS
További információk
Gyártó
V-TAC
Garancia idő
2 év
Általános tudnivalók
A 12V-os tápegységeket általában a LED szalagok üzemeltetéséhez használják vásárlóink.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy egy adott LED szalaghoz milyen tápegység szükséges.

A kiválasztott LED szalag adatai és a felhasználni kívánt mennyiség alapján kiszámíthatjuk, hogy pontosan milyen teljesítményű tápegységre van szükségünk. A kiválasztott LED szalag adati között először ellenőrizzük a működési feszültséget ami leggyakrabban 12V esetleg 24V.
A második adat a teljesítményfelvétel, vagy fogyasztás ami Watt-ban van megadva és általában 1m LED szalagra vonatkozik (amennyiben a feltüntetett érték Amper-ben van megadva akkor azt az értéket beszorozzuk a tápfeszültség értékével és az a kapott eredmény a fogyasztás Watt-ban, tehát ha a fogyasztás 0,6A/m akkor 0,6 x 12V = 7,2W/m). Amennyiben tudjuk a felhasználni kívánt LED szalag hosszát akkor kiszámolhatjuk a teljes fogyasztást. Pl. egy 7,2W/m fogyasztású LED szalagból szeretnénk három és fél métert felhasználni akkor 7,2W x 3,5 = 25,2W. Tudjuk tehát, hogy egy olyan tápegységre lesz szükségünk ami képes 25,2W teljesítmény leadására.
Ha a tápegységek terhelhetősége, teljesítménye Amper-ben van megadva azt ugyanúgy mint a LED szalag teljesítményét egyszerűen átkonvertálhatjuk Watt értékre mivel a fenti számításból már tudjuk, hogy: Amper x Volt = Watt.
A kapcsolóüzemű tápegységek ideális terhelése gyártó és típus függő de általában 35%-85% között értékre tehető. A lehetőség szerint így válasszunk tápegységet.

Fontos megjegyezni, hogy amennyiben a felhasználni kívánt LED szalag teljes fogyasztása meghaladja a beszerezhető legnagyobb teljesítményű tápegység által leadni képes teljesítményt, abban az esetben a LED szalagot több szakaszra bontva külön is betáplálhatjuk.
Csomagolás