Infravörös közelségérzékelő, érintésmentes kapcsoló -5084

  • Infravörös közelségérzékelő, érintésmentes kapcsoló -5084
  • Gyártó: V-TAC
  • Cikkszám: 5084
  • Raktáron  99 db 
  • Ár: 4 750 Ft /db

  • Nettó ár: 3 740 Ft

Közelítéskapcsoló, érintés nélküli kapcsoláshoz (Kéz érzékelő).


Ez a vezérlő lehetőséget biztosít fizikai érintés nélkül, elektromos berendezések be-, illetve kikapcsolására.


A V-TAC ezen terméke infravörös közelítésérzékelőt a hozzá tartozó logikai vezérlőt és egy nagy teljesítményű relét tartalmaz amelynek segítségével érintés nélküli kapcsolási funkciókat lát el. A termék, teljesítménykapcsolója és logikai rendszere egy dobozban kapott helyet, amely a telepítéskor elrejthető, gipszkarton mögé, elektromos szerelő dobozba vagy akár egy szekrénybe is. Az eszköz infra jeladója és érzékelője egyazon kisméretű kerek gombszerű fejegységben kapott helyet amelyet elhelyezhetünk egy szekrény oldalán, falon vagy bármilyen más felületen amelyre előzőleg a fejegység számára egy megfelelő furatot alakítottunk ki.


A közelítő-kapcsolóval lehetőséget kapunk, hogy egy elektromos berendezést érintés nélkül be- majd kikapcsolhassunk, csupán a kezünknek a szenzor előtt történő elhúzásával.


A termék 220-240 voltos hálózathoz tervezték így tápellátása, illetve működése is hálózati feszültséghez kötött. Az kéz érzékelővel könnyedén érintés nélkül bekapcsolhatunk vagy ha úgy tetszik kikapcsolhatunk bármilyen hálózati fogyasztót amelynek áramfelvétele nem haladja meg a termék névleges terhelhetőségét.


A termék beépített reléje hagyományos izzók esetén maximum 500 Watt terhelhetőségű, míg LED fényforrások, illetve LED tápegységek eseten 300 Wattig terhelhető.


A kapcsoló alkalmas magas higiéniai környezetbe történő használatra, mivel tulajdonságainak köszönhetően, nem kell azt megérinteni a használat során, illetve tisztítása egyszerű, könnyen elvégezhető, folyékony felületi tisztítószereknek fokozottan ellenáll. A felsorolt tulajdonságainak köszönhetően, felhasználható nem csak esztétikai és kényelmi szempontok miatt lakásokban, irodákban, de higiéniai okokból akár orvosi, gyógyászati létesítményekben vagy élelmiszeripar, gyártás, közélelmezés területén is.


A termék működése egyszerű, a beszerelését, elektromos csatlakozást és a fejegység megfelelő pozícióba történő elhelyezését követően csak húzzuk el a kezünket az érzékelőtől maximum 5-6 centiméter távolságra ezzel aktiváljuk azt aminek következtében az eszköz bekapcsolja (feszültség alá helyezi) a rákapcsolt fogyasztót. A fogyasztó kikapcsolásához húzzuk el újból a kezünket az érzékelő előtt maximum 5-6 cm távolságban amely hatására az eszköz áramtalanítja, kikapcsolja a rákapcsolt fogyasztót.


A termék központi részében a kapcsolási funkciót egy mechanikus relé végzi, amelynek tulajdonsága, hogy minden kapcsoláskor halk kattanást hallhatunk.


A kapcsoló bekötését a fehér dobozos központi részén található ábra mutatja. A telepítéskor vegyük figyelembe, hogy az eszköz burkolatának védettségi besorolása IP20.


Általános információk
Élettartam
20 000 óra
Elektromos adatok
Feszültség
AC: 110-240V
Tulajdonságok
Szenzor típus
Mozgás Kézi
Érzékelési távolság
5cm/6cm (<24℃)
Névleges teher
Max.300/500W
Burkolat védelmi osztály
IP20
Méretek
Méret
35.5 x 78.2 x 18.7 mm
Csomagolás és azonosítók
SKU kód (egyedi termék azonosító)
5084
Csoport azonosító
VT-8025
Kiszerelés
1
Tárgy térfogat
0,00434
EAN kód (csomagolás vonalkód)
3800157608046
További információk
Gyártó
V-TAC
Garancia idő
2 év
Csomagolás