WAGO és sorkapocs

A sorkapocs vagy csavaros vezeték összekötő a rugós vezeték összekötőkhöz hasonlóan, gyors üzembiztos és szabványos megoldás az elektromos kábelek kötésére.

A rugós vezeték összekötőket a szakzsargon wago néven említi, amely az egyik és talán legismertebb ilyen termékeket gyártó neve.

Oldható karos 2 vezetékes vezetékösszekötő -WAGO-221-412

WAGO oldható karos 2 vezetékes nyitható kábel-összekötő, amely egyaránt alkalmazható tömör, illetve több eres vezetékhez akár érvéghüvely használata nélkül is. Az oldható vezeték-összekötő előnye a régebbi típusú egyszerű csavarmentes kötőelemekkel szemben, hogy javítás vagy egy esetleges új vezeték bekötése esetén nem kell a kábeleket elvágni, a karoknak köszönhetően a kötés könnyen bontható, illetve kiegészítő elemek nélkül is használható akár sodort vezetékekhez is. Alkalmas minimum 0.2 maximum 4 négyzet-milliméteres réz vezetékek összekapcsolására. A vezetékek összekötése az új oldható karos kábel-összekötővel sokkal gyorsabban elvégezhető mint csavaros sorkapoccsal és az átlátszó ház miatt a vezetékek megfelelő elhelyezése is jól látható, ellenőrizhető. Az összekötőelem maximális terhelhetősége 32 Amper. Termék típus Karos vezetékösszekötő Áram Max. 32 Amper Feszültség Max. 450 Volt Vezeték méret 0.2 - 4.0 mm2 (Cu) Szín Narancs - Átlátszó Egyedi termékkód 221-412 Gyártó WAGO Garancia idő 2 év

Model
WAGO-221-412
Mennyiség
1002

150 Ft

Oldható karos 3 vezetékes vezetékösszekötő -WAGO-221-413

WAGO oldható karos 3 vezetékes nyitható kábel-összekötő, amely egyaránt alkalmazható tömör, illetve több eres vezetékhez akár érvéghüvely használata nélkül is. Az oldható vezeték-összekötő előnye a régebbi típusú egyszerű csavarmentes kötőelemekkel szemben, hogy javítás vagy egy esetleges új vezeték bekötése esetén nem kell a kábeleket elvágni, a karoknak köszönhetően a kötés könnyen bontható, illetve kiegészítő elemek nélkül is használható akár sodort vezetékekhez is. Alkalmas minimum 0.2 maximum 4 négyzet-milliméteres réz vezetékek összekapcsolására. A vezetékek összekötése az új oldható karos kábel-összekötővel sokkal gyorsabban elvégezhető mint csavaros sorkapoccsal és az átlátszó ház miatt a vezetékek megfelelő elhelyezése is jól látható, ellenőrizhető. Az összekötőelem maximális terhelhetősége 32 Amper. Termék típus Karos vezetékösszekötő Áram Max. 32 Amper Feszültség Max. 450 Volt Vezeték méret 0.2 - 4.0 mm2 (Cu) Szín Narancs - Átlátszó Egyedi termékkód 221-413 Gyártó WAGO Garancia idő 2 év

Model
WAGO-221-413
Mennyiség
660

170 Ft

Vízálló kötődoboz IP68, Fekete -5977

Vízzáró (hermetikus) kötődoboz IP68, háromutas csatlakozással

A hermetikus záródású kötőelem elősegíti két elektromos vezeték biztonságos összekapcsolását olyan helyeken is ahol magas a kültéri páratartalom, vagy ez a kötés akár közvetlen esőnek, illetve más csapadéknak van kitéve.

Gyakran használt elektromos kötődoboz a kültéri az új-generációs LED fényforrások esetében ahol a gyártó sokszor egy rövid beépített, nem cserélhető tápvezetékkel szerelte (gyártotta) az adott terméket. Leggyakoribb ilyen fényforrások a kültéri reflektorok, valamint a talajlámpák.

A kötőelem használata nem korlátozódik kizárólag a fényforrások bekötővezetékeinek összekapcsolására, más elektromos eszközök (például kapu nyitó elektronika) biztonságos csatlakoztatásához, illetve azok energiaellátó be-tápvezetékeinek összekapcsolására is alkalmas.

Ezt a kábelcsatlakozót két- vagy hárommagos (két- vagy háromeres) vezetékek vízmentes összekapcsolására tervezték, alkalmas 0,5–1,5 mm2-es vezetékek csatlakoztatására (összekapcsolására). Fontos, hogy a vízzáró tulajdonság csak megfelelő külső átmérőjű vezeték esetén jön létre ezért nem használható 5mm külső átmérőjű vezetéknél vékonyabb.

A megfelelő zárást kizárólag olyan vezetékek használatával érhetjük el amelyek keresztmetszete kör alakú és nem használható szövetszigetelésű, vagy más vizatétrésztő szigeteléssel gyártott kábel összekapcsolására.

A vízzáró kötőelem (vízmentes kötődoboz, vízzáró kapszula, tömszelencés terminál blokk) használata esetén, fontos, hogy az összeszereléskor a vezeték külső burkolata, valamint a kötőelem gumi tömítése tiszta, por és egyéb szennyeződésektől mentes legyen, mivel a záróréteg közzé esetlegesen bekerülő anyagok utat biztosíthatnak a víz bejutásához. Továbbá az is fontos, hogy az összeszereléskor a kötés, illetve a teljes egység belő része tökéletesen száraz maradjon, ellenkező esetben, tehát ha a kötés belseje akár kismennyíségű párát is tartalmaz az a későbbiekben nem tud onnan távozni és ez a vezeték kötési pontjánál korróziót, valamint zárlatot okozhat.

Termékcsalád Elektromos kötőelemek Teljesítmény (max.) 16A Szín Fekete Burkolat védelmi osztály IP68 Csatornák száma 3 Kábel kompatibilitás (vezeték) 3x 0,5 - 1,5 mm Maximális feszültség 450V Használható kábel típus Kör keresztmetszetű Kábel külső átmérő 5 - 9 mm Hosszúság 76mm Átmérő 27mm Egyedi termékkód 5977 Csoportkód VT-868 EAN Code 3800157636070 Gyártó V-TAC Garancia idő 2 év

Model
5977
Mennyiség
121

890 Ft

Megjelenítve 1-től 3-ig (összesen 3 termék)