Vízálló kötődoboz (kapszula) IP68, Fehér -5896

 • Bruttó ár: 890 Ft / darab

 • Model - Cikkszám - SKU:5896

 • Raktárkészlet:5 darab

 • Szállítás:1-2 munkanap

 • darab
  • Szállítási díj táblázat:
   1 Ft - 10000 Ft között = 1590 Ft
   10000 Ft - 20000 Ft között = 990 Ft
   20000 Ft felett = Ingyenes

  • Még nem kapott értékelést

  Vízmentes kábeltoldó kapszula - IP68 - Fehér - Különböző keresztmetszetű vezetékekhez!

  FONTOS!
  A termék megvásárlása előtt tekintse meg a termék fotóit és figyelmesen olvassa el a termék leírását, mivel ez a kapszula kizárólag különböző külső keresztmetszetű vezetékek összekapcsolására alkalmas.

  A megfelelő vízmentes kötőelem elengedhetetlen ha két olyan elektromos vezeték biztonságos összekapcsolása a cél amely vizes párás környezetben helyezkedik el.

  Gyakran használt elektromos kötődoboz a kültéri az új-generációs LED fényforrások esetében ahol a gyártó sokszor egy rövid beépített, nem cserélhető tápvezetékkel szerelte (gyártotta) az adott terméket. Leggyakoribb ilyen fényforrások a kültéri reflektorok, valamint a talajlámpák.

  A kötőelem használata nem korlátozódik kizárólag a fényforrások bekötővezetékeinek összekapcsolására, más elektromos eszközök (például kapu nyitó elektronika) biztonságos csatlakoztatásához, illetve azok energiaellátó be-tápvezetékeinek összekapcsolására is alkalmas.

  Ezt a kábelcsatlakozót különböző keresztmetszetű, két- vagy hárommagos (két- vagy háromeres) vezetékek vízmentes összekapcsolására tervezték. Fontos, hogy a vízzáró tulajdonság csak megfelelő külső átmérőjű vezeték esetén.

  A kapszula két vezetékszorító tömszelencéje különböző külső keresztmetszetű vezeték fogadására alkalmas. Azonos külső keresztmetszetű vezetékek esetén nem alkalmazható, mivel az egyik oldal (fekete tömítőgyűrű) csak vastagabb vezeték szorítására alkalmas, míg a másik tömszelence két egymásba illő sokkal rugalmasabb vörös tömítőgyűrűvel kerül forgalomba, amely kisebb külső keresztmetszetű vezetékek (pl. 3x0,75mm2) megfelelő fogadására - szorítására és vízzárására is alkalmas.

  A megfelelő zárást kizárólag olyan vezetékek használatával érhetjük el amelyek keresztmetszete kör alakú és nem használható szövetszigetelésű, vagy más vizatétrésztő szigeteléssel gyártott kábel összekapcsolására.

  A vízzáró kötőelem (vízmentes kötődoboz, vízzáró kapszula, tömszelencés terminál blokk) használata esetén, fontos, hogy az összeszereléskor a vezeték külső burkolata, valamint a kötőelem gumi tömítése tiszta, por és egyéb szennyeződésektől mentes legyen, mivel a záróréteg közzé esetlegesen bekerülő anyagok utat biztosíthatnak a víz bejutásához. Továbbá az is fontos, hogy az összeszereléskor a kötés, illetve a teljes egység belő része tökéletesen száraz maradjon, ellenkező esetben, tehát ha a kötés belseje akár kis-mennyíségű párát is tartalmaz az a későbbiekben nem tud onnan távozni és ez a vezeték kötési pontjánál korróziót, valamint zárlatot okozhat.

  A termék jellemzői:

  • Erős, ellenálló kivitel
  • Kültéri használatra tervezve - IP68
  • Fehér színű burkolat
  • Kizárólag különböző külső átmérőjű vezetékekhez alkalmazható

  Amennyiben közel azonos külső átmérőjű vezeték összekapcsolására keres ehhez hasonló kötőelemet akkor válassza a termék fekete színű változatát.

  Anyag Műanyag
  Szín Fehér
  Egyedi termékkód 5896
  Csoportkód VT-792
  Súly 0,03
  Tárgy térfogat 0,00005
  EAN kód 3800157619196
  Tanúsítvány CE, EMC, ROHS
  Gyártó V-TAC
  Garancia idő 2 év