Vízálló kötődoboz (kapszula) IP68, Fehér -5896

  • Bruttó ár: 810 Ft / darab

  • Model - Cikkszám - SKU:5896

  • Raktárkészlet:0 darab

  • Még nem kapott értékelést

Vízmentes kábeltoldó kapszula - IP68 - Fehér

A megfelelő vízmentes kötőelem elengedhetetlen ha két olyan elektromos vezeték biztonságos összekapcsolása a cél amely vizes párás környezetben helyezkedik el.

Gyakran használt elektromos kötődoboz a kültéri az új-generációs LED fényforrások esetében ahol a gyártó sokszor egy rövid beépített, nem cserélhető tápvezetékkel szerelte (gyártotta) az adott terméket. Leggyakoribb ilyen fényforrások a kültéri reflektorok, valamint a talajlámpák.

A kötőelem használata nem korlátozódik kizárólag a fényforrások bekötővezetékeinek összekapcsolására, más elektromos eszközök (például kapu nyitó elektronika) biztonságos csatlakoztatásához, illetve azok energiaellátó be-tápvezetékeinek összekapcsolására is alkalmas.

Ezt a kábelcsatlakozót két- vagy hárommagos (két- vagy háromeres) vezetékek vízmentes összekapcsolására tervezték, alkalmas 0,5–1,5 mm2-es vezetékek csatlakoztatására (összekapcsolására). Fontos, hogy a vízzáró tulajdonság csak megfelelő külső átmérőjű vezeték esetén jön létre ezért nem használható 5mm külső átmérőjű vezetéknél vékonyabb.

A megfelelő zárást kizárólag olyan vezetékek használatával érhetjük el amelyek keresztmetszete kör alakú és nem használható szövetszigetelésű, vagy más vizatétrésztő szigeteléssel gyártott kábel összekapcsolására.

A vízzáró kötőelem (vízmentes kötődoboz, vízzáró kapszula, tömszelencés terminál blokk) használata esetén, fontos, hogy az összeszereléskor a vezeték külső burkolata, valamint a kötőelem gumi tömítése tiszta, por és egyéb szennyeződésektől mentes legyen, mivel a záróréteg közzé esetlegesen bekerülő anyagok utat biztosíthatnak a víz bejutásához. Továbbá az is fontos, hogy az összeszereléskor a kötés, illetve a teljes egység belő része tökéletesen száraz maradjon, ellenkező esetben, tehát ha a kötés belseje akár kis-mennyíségű párát is tartalmaz az a későbbiekben nem tud onnan távozni és ez a vezeték kötési pontjánál korróziót, valamint zárlatot okozhat.

A termék jellemzői:

  • Erős, ellenálló kivitel
  • Kültéri használatra tervezve - IP68
  • Fehér színű burkolat
Anyag Műanyag
Szín Fehér
Egyedi termékkód 5896
Csoportkód VT-792
Súly 0,03
Tárgy térfogat 0,00005
EAN kód 3800157619196
Tanúsítvány CE, EMC, ROHS
Gyártó V-TAC
Garancia idő 2 év