Színes LED szalag

Az RGB LED szalagok olyan színes fénycsíkok amelyek gyártásakor nem egyetlen szín leadására képes LED chipeket szerelnek a szalagra, hanem háromszínű integrált diódát tartalmazó chipeket. Ezek RGB LED chipek nevükből adódóan képesek R-(Red - Piros), G-(Green - Zöld) és B-(Blue – Kék) fény leadására, és megfelelő vezérlő segítségével ezekből az alapszínekből kevert szinte bármilyen színt beállíthatunk.

Az RGB LED szalagok továbbfejlesztett változatai az RGBW (RGB-WW, RGB-DW, RGB-CW), színes és fehér fény előállítására alkalmas LED szalagok.
RGB LED szalag 60l/m -2120

Dekorációs célú RGB LED szalag SMD5050 chipekel.

A termék ára egy méteres LED szalagra vonatkozik, viszont a termék 5 méteres tekercsben vásárolható. Tehát minimális rendelhető mennyiség 5 méter. Nagyobb mennyiség esetén pedig az 5 méter többszöröse, tehát teljes tekercsek.

Az egysínű LED szalagok mellett már beszerezhető RGB LED szalagok egyre népszerűbb fénydekorációs eszközök. Gyakran találkozhatunk RGB LED szalagokkal holkerdíszlécek rejtett világításaként, bútorok éleinek kiemelő fényeként polcok szélének dekorációs világításaként, illetve számos más helyen.

Míg az egyszínű led szalagok működtethetőek speciális vezérlők nélkül, csupán egy kapcsoló közbeiktatásával, addig az RGB LED szalagok használatához minden esetben szükséges vezérlő. Az RGB vezérlők segítségével szabályozhatjuk a fénycsík színét, fényerejét, vezérlőtől függően esetleg fényjátékokat is beállíthatunk.

Az RGB LED szalagok a felhasznált RGB (piros-zöld-kék) LED chipeknek köszönhetően képesek bármilyen színű fényt kikeverni ebből a három alapszínből, sőt még egy fehérközeli fény előállítására is van lehetőség.

A LED szalag 1 méteres szakaszának technikai adatai a következők: fogyasztás 9.6W amiért cserébe 1000 Lumen fényáramot kapunk. LED-sűrűség 60 LED/méter, a chipek szórásszöge 120°. A szalag szélessége 10mm, ez az adat akkor fontos ha forrasztásmentes összekötőt szeretnék használni, vagy szeretnénk elhelyezni a szalagot egy alumínium LED profilban.

A szalagot tekercsben üzemeltetni tilos, túlmelegedhet és a termék meghibásodását okozhatja.

A szalag maximum 5 méteres szakaszokban szabad üzemeltetni, ennél hosszabb egybefüggő fénycsík kialakítása esetén legalább 5 méterenként segédtáp biztosítása szükséges, ami annyit jelent, hogy LED szalaggal párhuzamosan el kell helyezni egy RGB LED szalag kábelt és azt legalább 5 méterenként újra rá kell kapcsolni a LED szalagra.

A LED szalaghoz megfelelő tápegység és vezérlő teljesítményét úgy számíthatjuk ki, hogy a felhasználni kívánt szalag hosszát méterben megszorozzuk az 1 méteres szakasz fogyasztásával, kapott eredmény a teljes hosszúság fogyasztása. Mivel a tápegységeket ajánlott maximum 80%-ban terhelni, ezért a fogyasztást megszorozzuk 1,2-vel és a kapott értéknél nagyobb de ahhoz a legközelebbi teljesítményű tápegységet és vezérlőt válaszuk.

LED típus SMD5050 Élettartam 20 000 óra Áram 0.8A/m. Teljesítmény 9.6W Feszültség DC:12V Fény színe RGB colour model Fényerő (Fényáram) 1000 LM/m. LED mennyiség 60 LED/m. Sugárzási szög 120 ° LM/LED 14-16 lm Anyag PCB Burkolat védelmi osztály IP20 Vágási pontok 3 LED-enként, a megjelölt pontokon Bekapcsolási idő 0.001 mp (azonnal felkapcsol) Szín stabilitás <6 Kapcsolási ciklusok 15000 Hosszúság 5 m Szélesség 10 mm Egyedi termékkód 2120 Csoportkód VT-5050 IP20 EAN kód 3800230621542 Kiszerelés 5 méteres tekercs Energia osztály A+ Tanúsítvány CE, EMC, ROHS Gyártó V-TAC Garancia idő 2 év

Model
2120
Mennyiség
120

800 Ft

RGB LED szalag szett (5m szalag, vezérlő, tápegység) -2558

Jó lenne egy változtatható színű LED szalag amit egyszerű telepíteni? Olyan amit nem kell forrasztani? Egy egységcsomag amiben meg van minden szükséges kellék? Ez a LED szalag szett kiváló fénytechnikai paraméterei mellett azzal a tulajdonsággal is rendelkezik, hogy egyszerűen és gyorsan telepíthető, mivel a csomag minden szükséges elemet tartalmaz.
RGB LED szalag szett, 5 méter vezérlővel és tápegységgel
Egy tekercs RGB LED szalag (5 méter) Infra vezérlő + tévirányító Tápegység Minőségi LED szalag szett, amelynek az egységcsomagban található tápegysége közvetlenül a 230V hálózati feszültségről üzemeltethető. A csomagban található LED szalag teljes hossza 5 méter, de amennyiben nincs szükség a teljes tekercsre, akkor a jelölt vágási pontoknál egy olló segítségével akár el is vághatjuk.
A csomag tartalmaz egy infra távirányítós LED szalag vezérlőt is amely a szabványos DC csatlakozójának köszönhetően egyszerűen és gyorsan csatlakoztatható a tápegységgel, amely szintén DC csatlakozóval szerelt. A vezérlő kimenetén négykontaktos RGB tüskecsatlakozó található, ugyanúgy mint a LED szalag, ezáltal a csatlakoztatás ezen a ponton is gyorsan elvégezhető. A vezérlő vevőegysége egy körülbelül 10 centiméteres vezeték végén került elhelyezésre. A rendszer telepítésekor fontos figyelembe venni, hogy a rendszer használata során a fejegység és a távirányító között optikai rálátás szükséges a működtetéshez, tehát a vezérlő vevőegységét a távirányító számára „látható” pozícióba helyezzük. A vezérlő összesen 3 alapszínt (piros, zöld, kék) képes előállítani, valamint ezek keverésével 16 további különböző színt, továbbá lehetőség van a fény be-, illetve kikapcsolására. A távirányító további lehetőségei a fény színének tetszőleges megváltoztatása, fényerőszabályzás és beállítható a színek automatikus váltakozása is.
Az egységcsomag tartalmaz egy tekercs, vagyis 5 méter beltéri 30 LED / méter típusú LED szalagot, amelynek egy méteres szakasza 1000 lumen fényáram leadására képes. A szalag LED chipjei SMD5050 típusúak. A LED szalag hátoldala kétoldali ragasztóval kerül a csomagba, így annak megfelelő pozícióba történő felhelyezése, ragasztása könnyedén elvégezhető a hátoldalon található védőfólia eltávolítása után.
A csomag minden egysége IP20 védettségi besorolása miatt, használata kizárólag beltérben lehetséges. Párás, vizes környezetben, illetve kültéren nem használható.
A termék alkalmas hangulatvilágítások kialakítására, illetve ünnepi dekorációra. Jó tudni!
A termék kiválasztásakor gyakori kérdés, hogy alkalmas-e ez a rendszer a csomagban taálhatónál hosszabb LED szalag működtetésére (meghajtására)? A válasz az hogy NEM.
A teljesen precíz válasz az lenne, hogy további tápegység és LED szalag jel-erősítő beiktatásával akár alkalmassá is válhatna, azonban az úgy nem költséghatékony.
Az egységcsomagban található tápegység, valamint a vezérlő teljesítménye nem teszi lehetővé nagyobb teljesítményű (vagy azonos teljesítményből hosszabb) LED szalag szakaszok működtetését.
LED típus SMD5050 Élettartam >20 000 óra Felhasználási terület Dekorációs világítás Egységcsomag Tápegység, Vezérlő, LED szalag Telepíthetőség Forrasztásmentes csatlakozókkal Teljesítmény 10W / méter Tápegység működési feszültség 230V (hálózati) Vezérlő 12V LED szalag feszültség 12V Fény színe RGB (változtatható színű) Fényerő (Fényáram) 1000 LM/m. LED mennyiség 60 LED/m. LM/LED 14-16 lm / LED Sugárzási szög 120 ° Anyag PCB Szín Fehér Szabályozható Igen Burkolat védelmi osztály IP20 Bekapcsolási idő 0.001 mp (azonnal felkapcsol) Szín stabilitás <6 Kapcsolási ciklusok 15000 LED szalag vághatóság Igen, 3 LED-enként Szélesség 10 mm Hosszúság 5 méter Egyedi termékkód 2558 Kiszerelés 5 méteres tekercs EAN kód 3800157634144 Tanúsítvány CE, EMC, ROHS Gyártó V-TAC Garancia idő 2 év

Model
2558
Mennyiség
1

10.500 Ft

Vizálló LED szalag 60l/m, IP65 - Kék fényű -2035

Kék fényű kültéri LED szalag Dekorációs, valamint díszítő világításra alkalmas alacsony fogyasztású kék színű LED szalag. A szalag csőburkolatának révén ellenáll a fröccsenő víznek így alkalmazható akár fürdőszobai akár kültéri kivitelezések esetén is. Fürdőszobai használat esetén a szalag az alacsony feszültségű táplásának köszönhetően, egy esetleges szakadás esetén sem okoz áramütést. Ugyanez érvényes kültéri használat esetén is. A szalag a burkolat ellenére elég hajlékony, azonban ennek a szalagtípusnak nem elég a ragasztott rögzítés, azt mechanikusan is meg kell erősíteni. Amennyiben szükséges, esztétikai szempontból a szalag megfelelő szélességű alumínium profilba is beépíthető. Kék fényű szalagok gyakran kerülnek felhasználásra modern épületek kül-, és beltéri dekorációjaként, akár parkolóházakban is, modern - futurisztikus hangulatot teremtve. A szalagot ajánlott teljes hosszában felhasználni, tehát egy 5 méteres tekercset vágás nélkül, amennyiben mégsem lenne szükség vagy lehetőség a teljes tekercs egy darabban történő felhasználására, akkor azt el lehet vágni, azonban fontos a vágási pontok megfelelő vízvédelme, mivel a csőszerű burkolat megbontása és annak nem megfelelő szigetelése egy esetleges párásodás alkalmával a teljes felhasznált szakasz meghibásodását okozhatja. A LED szalag tulajdonságai: Alacsony tápfeszültségről üzemeltethető – 12 V Kék fényű Dekorációs célra tervezve Méterenkénti fogyasztás 3.6W Méterenkénti LED chipek száma: 60 db Vágható * LED típus SMD3528 Élettartam >20 000 óra Áram 0.3A/m. Teljesítmény 3.6W Feszültség DC:12V Fény színe Kék Fényerő (Fényáram) 400 LM/m. LED mennyiség 60 LED/m. LM/LED 5-6 lm Sugárzási szög 120 ° Anyag PCB Szín Fehér Burkolat védelmi osztály IP65 Vágási pontok 3 LED-enként, a megjelölt pontokon Bekapcsolási idő 0.001 mp (azonnal felkapcsol) Szín stabilitás <6 Kapcsolási ciklusok 15000 Szélesség 8 mm Egyedi termékkód 2035 Csoportkód VT-3528 IP65 Kiszerelés 5 méteres tekercs Súly 0,049 Tárgy térfogat 0,0002 Doboz térfogat 0,064162 EAN kód 3800230621245 Energia osztály A+ Tanúsítvány CE, EMC, ROHS Gyártó V-TAC Garancia idő 2 év

Model
2035
Mennyiség
20

460 Ft

Vizálló LED szalag 60l/m, IP65 - Piros fényű -2036

Piros fényű kültéri LED szalag Dekorációs, valamint díszítő világításra alkalmas alacsony fogyasztású piros színű LED szalag. A szalag csőburkolatának révén ellenáll a fröccsenő víznek így alkalmazható akár fürdőszobai akár kültéri kivitelezések esetén is. Fürdőszobai használat esetén a szalag az alacsony feszültségű táplásának köszönhetően, egy esetleges szakadás esetén sem okoz áramütést. Ugyanez érvényes kültéri használat esetén is. A szalag a burkolat ellenére elég hajlékony, azonban ennek a szalagtípusnak nem elég a ragasztott rögzítés, azt mechanikusan is meg kell erősíteni. Amennyiben szükséges, esztétikai szempontból a szalag megfelelő szélességű alumínium profilba is beépíthető. A piros fény az emberi szem számára leginkább figyelemfelkeltő, így ez a LED szalag, nem csak dekorációs célra alkalmazható. Kirakatok, cégtáblák figyelemfelkeltő fényforrása is lehet. A szalagot ajánlott teljes hosszában felhasználni, tehát egy 5 méteres tekercset vágás nélkül, amennyiben mégsem lenne szükség vagy lehetőség a teljes tekercs egy darabban történő felhasználására, akkor azt el lehet vágni, azonban fontos a vágási pontok megfelelő vízvédelme, mivel a csőszerű burkolat megbontása és annak nem megfelelő szigetelése egy esetleges párásodás alkalmával a teljes felhasznált szakasz meghibásodását okozhatja. A LED szalag tulajdonságai: Alacsony tápfeszültségről üzemeltethető – 12 V Piros fényű Dekorációs célra tervezve Méterenkénti fogyasztás 3.6W Méterenkénti LED chipek száma: 60 db Vágható * LED típus SMD3528 Élettartam >20 000 óra Áram 0.3A/m. Teljesítmény 3.6W Feszültség DC:12V Fény színe Piros Fényerő (Fényáram) 400 LM/m. LED mennyiség 60 LED/m. LM/LED 5-6 lm Sugárzási szög 120 ° Anyag PCB Szín Fehér Burkolat védelmi osztály IP65 Vágási pontok 3 LED-enként, a megjelölt pontokon Bekapcsolási idő 0.001 mp (azonnal felkapcsol) Szín stabilitás <6 Kapcsolási ciklusok 15000 Szélesség 8 mm Egyedi termékkód 2036 Csoportkód VT-3528 IP65 Kiszerelés 5 méteres tekercs Súly 0,049 Tárgy térfogat 0,0002 Doboz térfogat 0,064162 EAN kód 3800230621276 Energia osztály A+ Tanúsítvány CE, EMC, ROHS Gyártó V-TAC Garancia idő 2 év

Model
2036
Mennyiség
105

460 Ft

Vizálló LED szalag 60l/m, IP65 - Zöld fényű -2034

Zöld fényű kültéri LED szalag Dekorációs, valamint díszítő világításra alkalmas alacsony fogyasztású zöld színű LED szalag. A szalag csőburkolatának révén ellenáll a fröccsenő víznek így alkalmazható akár fürdőszobai akár kültéri kivitelezések esetén is. Fürdőszobai használat esetén a szalag az alacsony feszültségű táplásának köszönhetően, egy esetleges szakadás esetén sem okoz áramütést. Ugyanez érvényes kültéri használat esetén is. A szalag a burkolat ellenére elég hajlékony, azonban ennek a szalagtípusnak nem elég a ragasztott rögzítés, azt mechanikusan is meg kell erősíteni. Amennyiben szükséges, esztétikai szempontból a szalag megfelelő szélességű alumínium profilba is beépíthető. Zöld színű szalagok a horgászok kedvencei, de használhatóak dekorációs vagy irányfények is. A szalagot ajánlott teljes hosszában felhasználni, tehát egy 5 méteres tekercset vágás nélkül, amennyiben mégsem lenne szükség vagy lehetőség a teljes tekercs egy darabban történő felhasználására, akkor azt el lehet vágni, azonban fontos a vágási pontok megfelelő vízvédelme, mivel a csőszerű burkolat megbontása és annak nem megfelelő szigetelése egy esetleges párásodás alkalmával a teljes felhasznált szakasz meghibásodását okozhatja. A LED szalag tulajdonságai: Alacsony tápfeszültségről üzemeltethető – 12 V Zöld fényű Dekorációs célra tervezve Méterenkénti fogyasztás 3.6W Méterenkénti LED chipek száma: 60 db Vágható * LED típus SMD3528 Élettartam >20 000 óra Áram 0.3A/m. Teljesítmény 3.6W Feszültség DC:12V Fény színe Zöld Fényerő (Fényáram) 400 LM/m. LED mennyiség 60 LED/m. LM/LED 5-6 lm Sugárzási szög 120 ° Anyag PCB Szín Fehér Burkolat védelmi osztály IP65 Vágási pontok 3 LED-enként, a megjelölt pontokon Bekapcsolási idő 0.001 mp (azonnal felkapcsol) Szín stabilitás <6 Kapcsolási ciklusok 15000 Szélesség 8 mm Egyedi termékkód 2034 Csoportkód VT-3528 IP65 Kiszerelés 5 méteres tekercs Súly 0,049 Tárgy térfogat 0,0002 Doboz térfogat 0,064162 EAN kód 3800230621238 Energia osztály A+ Tanúsítvány CE, EMC, ROHS Gyártó V-TAC Garancia idő 2 év

Model
2034
Mennyiség
130

460 Ft

Megjelenítve 1-től 5-ig (összesen 5 termék)