RGBW kábel, 5 eres, LED szalaghoz -ML031

  • Bruttó ár: 250 Ft / méter

  • Model - Cikkszám - SKU:

  • Raktárkészlet:0 méter

  • Még nem kapott értékelést

Öteres vezeték RGBW LED szalagokhoz.

Az ár 1 méteres szakaszra vonatkozik.

A kábel 5 darab egymáshoz a szigetelésein kapcsolódó 22 AWG típusú burkolt ~0.32 négyzetmiliméteres réz vezetéket tartalmaz.

Köszönhetően a belső valós réz vezetéknek, forrasztása egyszerű, a forrasztóón tapadása kiváló.

A vezeték burkolata IP20-as illetve szigetelés szempontjából a törpefeszültségű kategóriába sorolandó, ezért használata csak 12 Voltos és 24 Voltos rendszerekben lehetséges.

230 Voltos feszültség vezetésére nem alkalmas.

A LED szalagok esetében is szükség van néha vezetékre amin keresztül az elektromos áramot eljuttatjuk a tápegységtől a szalagig. Az egyszínű szalagok esetén ez kéteres vezeték amely könnyen beszerezhető, viszont a többszínű, tehát az RGBW szalagok esetén ez 5 eres vezetéket jelent.

A kisteljesítményű tehát dekorációs célra gyártott LED szalagok fogyasztása viszonylag alacsony így a betáplálást egy 5 méteres szakasz esetén elegendő a vezeték egyik végén rákapcsolni. A nagyobb teljesítményű LED szalagok esetében a szalag hordozóján található réz vezeték a fogyasztáshoz képest viszont elég kis keresztmetszetű ezért ha egy 5 méteres szakasz (egy tekercs LED szalag) esetén nem szeretnénk, hogy a betáplálással ellentétes oldalon a fényerő láthatóan alacsonyabb legyen mint a betáplálási oldalon, akkor szükséges ezt mindkét oldalon tápfeszültség alá helyezni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a szalagnak megfelelő vezetéket, tehát RGBW szalag esetén 5 erest kell a szalaggal bárhuzamosan végigvezetni és a szalag mindkét végén bekötni.

Amennyiben több mint 5 méter LED szalagot szeretnénk egy adott körben használni, például egy 5x4 esz szoba holkerléce alatt, akkor szükségünk lesz 20 méter LED szalagra. Ezt a szalagot legalább 5 méterenként tápfeszültség alá kell helyezni. A szalaggal párhuzamosan szükséges egy 5 eres RGBW vezetéket lefektetni mint egy gerincvezeték és legalább minden 5 méteres toldópontnál (vagy sűrűbben) azt újra rákapcsolni a LED szalagra.

Termék család Elektromos vezeték
Termék típus RGBW kábel
Feszültség DC: 12-24V
Anyag Réz-Műanyag
Szín Fekete-zöld-piros-kék-fehér
Vezeték típus 5 x 22 AWG (~0.32 mm2)
Burkolat védelmi osztály IP20
Tűzálló Nem
Forrasztható Igen
Hossz 1méter vagy annak többszöröse
Vastagság 1mm
Szélesség 10mm
Egyedi termékkód ML031
Súly ~30g / méter
Garancia idő 2 év