RGB LED szalag 60l/m -2120

  • Bruttó ár: 800 Ft / méter

  • Model - Cikkszám - SKU:2120

  • Raktárkészlet:0 méter

  • Még nem kapott értékelést

Dekorációs célú RGB LED szalag SMD5050 chipekel.

A termék ára egy méteres LED szalagra vonatkozik, viszont a termék 5 méteres tekercsben vásárolható. Tehát minimális rendelhető mennyiség 5 méter. Nagyobb mennyiség esetén pedig az 5 méter többszöröse, tehát teljes tekercsek.

Az egysínű LED szalagok mellett már beszerezhető RGB LED szalagok egyre népszerűbb fénydekorációs eszközök. Gyakran találkozhatunk RGB LED szalagokkal holkerdíszlécek rejtett világításaként, bútorok éleinek kiemelő fényeként polcok szélének dekorációs világításaként, illetve számos más helyen.

Míg az egyszínű led szalagok működtethetőek speciális vezérlők nélkül, csupán egy kapcsoló közbeiktatásával, addig az RGB LED szalagok használatához minden esetben szükséges vezérlő. Az RGB vezérlők segítségével szabályozhatjuk a fénycsík színét, fényerejét, vezérlőtől függően esetleg fényjátékokat is beállíthatunk.

Az RGB LED szalagok a felhasznált RGB (piros-zöld-kék) LED chipeknek köszönhetően képesek bármilyen színű fényt kikeverni ebből a három alapszínből, sőt még egy fehérközeli fény előállítására is van lehetőség.

A LED szalag 1 méteres szakaszának technikai adatai a következők: fogyasztás 9.6W amiért cserébe 1000 Lumen fényáramot kapunk. LED-sűrűség 60 LED/méter, a chipek szórásszöge 120°. A szalag szélessége 10mm, ez az adat akkor fontos ha forrasztásmentes összekötőt szeretnék használni, vagy szeretnénk elhelyezni a szalagot egy alumínium LED profilban.

A szalagot tekercsben üzemeltetni tilos, túlmelegedhet és a termék meghibásodását okozhatja.

A szalag maximum 5 méteres szakaszokban szabad üzemeltetni, ennél hosszabb egybefüggő fénycsík kialakítása esetén legalább 5 méterenként segédtáp biztosítása szükséges, ami annyit jelent, hogy LED szalaggal párhuzamosan el kell helyezni egy RGB LED szalag kábelt és azt legalább 5 méterenként újra rá kell kapcsolni a LED szalagra.

A LED szalaghoz megfelelő tápegység és vezérlő teljesítményét úgy számíthatjuk ki, hogy a felhasználni kívánt szalag hosszát méterben megszorozzuk az 1 méteres szakasz fogyasztásával, kapott eredmény a teljes hosszúság fogyasztása. Mivel a tápegységeket ajánlott maximum 80%-ban terhelni, ezért a fogyasztást megszorozzuk 1,2-vel és a kapott értéknél nagyobb de ahhoz a legközelebbi teljesítményű tápegységet és vezérlőt válaszuk.

LED típus SMD5050
Élettartam 20 000 óra
Áram 0.8A/m.
Teljesítmény 9.6W
Feszültség DC:12V
Fény színe RGB colour model
Fényerő (Fényáram) 1000 LM/m.
LED mennyiség 60 LED/m.
Sugárzási szög 120 °
LM/LED 14-16 lm
Anyag PCB
Burkolat védelmi osztály IP20
Vágási pontok 3 LED-enként, a megjelölt pontokon
Bekapcsolási idő 0.001 mp (azonnal felkapcsol)
Szín stabilitás <6
Kapcsolási ciklusok 15000
Hosszúság 5 m
Szélesség 10 mm
Egyedi termékkód 2120
Csoportkód VT-5050 IP20
EAN kód 3800230621542
Kiszerelés 5 méteres tekercs
Energia osztály A+
Tanúsítvány CE, EMC, ROHS
Gyártó V-TAC
Garancia idő 2 év