RGB kábel, 4 eres, LED szalaghoz -ml024

 • Bruttó ár: 100 Ft / méter

 • Model - Cikkszám - SKU:

 • Raktárkészlet:1147 méter

 • Szállítási díj táblázat:
  1 Ft - 10000 Ft között = 1590 Ft
  10000 Ft - 20000 Ft között = 990 Ft
  20000 Ft felett = Ingyenes

 • Még nem kapott értékelést

Négyeres vezeték RGB LED szalagokhoz.

Az ár 1 méteres szakaszra vonatkozik.

A kábel 4 darab egymáshoz a szigetelésein kapcsolódó 22 AWG típusú burkolt ~0.32 négyzetmiliméteres réz vezetéket tartalmaz.

Köszönhetően a belső valós réz vezetéknek, forrasztása egyszerű, a forrasztóón tapadása kiválló.

A vezeték burkolata IP20-as illetve szigetelés szempontjából a törpefeszültségű kategóriába sorolandó, ezért használata csak 12 Voltos és 24 Voltos rendszerekben lehetséges.

230 Voltos feszültség vezetésére nem alkalmas.

A LED szalagok esetében is szükség van néha vezetékre amin keresztül az elektromos áramot eljuttatjuk a tápegységtől a szalagig. Az egyszínű szalagok esetén ez kéteres vezeték amely könnyen beszerezhető, viszont a többszínű, tehát az RGB szalagok esetén ez 4 eres vezetéket jelent.

A kisteljesítményű tehát dekorációs célra gyártott LED szalagok fogyasztása viszonylag alacsony így a betáplálást egy 5 méteres szakasz esetén elegendő a vezeték egyik végén rákapcsolni. A nagyobb teljesítményű LED szalagok esetében a szalag hordozóján található réz vezeték a fogyasztáshoz képest viszont elég kis keresztmetszetű ezért ha egy 5 méteres szakasz (egy tekercs LED szalag) esetén nem szeretnénk, hogy a betáplálással ellentétes oldalon a fényerő láthatóan alacsonyabb legyen mint a betáplálási oldalon, akkor szükséges ezt mindkét oldalon tápfeszültség alá helyezni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a szalagnak megfelelő vezetéket, tehát RGB szalag esetén 4 erest kell a szalaggal bárhuzamosan végigvezetni és a szalag mindkét végén bekötni.

Amennyiben több mint 5 méter LED szalagot szeretnénk egy adott körben használni, például egy 5x4 esz szoba holkerléce alatt, akkor szükségünk lesz 18 méter LED szalagra. Ezt a szalagot legalább 5 méterenként tápfeszültség alá kell helyezni. A szalaggal párhuzamosan szükséges egy 4 eres RGB vezetéket lefektetni mint egy gerincvezetéke és legalább minden 5 méteres toldópontnál (vagy sűrűbben) azt újra rákapcsolni a LED szalagra.

Termék család Elektromos vezeték
Termék típus RGB kábel
Feszültség DC: 12-24V
Anyag Réz-Műanyag
Szín Fekete-zöld-piros-kék
Vezeték típus 4 x 22 AWG (~0.32 mm2)
Burkolat védelmi osztály IP20
Tűzálló Nem
Forrasztható Igen
Hossz 1méter vagy annak többszöröse
Vastagság 1mm
Szélesség 8mm
Egyedi termékkód ML024
Súly ~25g / méter
Garancia idő 2 év