Mű fecskefészek füstifecskék részére - SNR10P

  • Bruttó ár: 2.350 Ft / darab

  • Model - Cikkszám - SKU:SNR10P

  • Raktárkészlet:0 darab

  • Még nem kapott értékelést

A termék 2021 márc. 1-től rendelhető közvetlenül a gyártótól, ide kattintva. Amennyiben kérdése van kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat (06 20 425 5964) vagy írjon az info kukac ledbau.hu címre.


Mesterséges fecskefészek füstifecskéknek


Természetes hatású mű fecskefészek amelyet kifejezetten a füsti fecskék (Hirundo rustica) fészkelő szokásainak megfelelően alakítottak ki. A fecskék szeretnek fészket építeni pajtákba, garázsokba, istállókba és melléképületekbe. Segíthet ezeken a madarakon, ha a megfelelő helyre kihelyezi ezeket a kész fecskefészkeket, hogy a vadászterületük közelében maximalizálják szaporodási potenciáljukat.


Az emberi fejlődés korai szakaszában egyre több olyan helyet hozott létre, ahol a fecskék megfelelő fészkelőhelyet találtak, ezek az istállók, csűrök, egyéb melléképületek amelyek közelében a madarak számára rendelkezésre álltak a megfelelő építőanyagok is, tehát a növényi szárak, szalma, széna és a legfontosabb, a megfelelő állagú sár. A háztáji gazdálkodás visszaszorulásával viszont ezen fészkelőhelyek száma lecsökkent így ezeknek a madaraknak szükségük van a közvetlen emberi segítségre.


A fecskék könnyen elfogadják ezeket a fészket, amelyek a természetes fecskefészkek méretén és alakján alapulnak. Ez a termék ideális fészkelő helyet biztosít amely elhelyezhető garázsokban, istállókban, tetővel védett teraszokon vagy akár a lakóházak ereszei alatt is. A mű fecskefészek elősegíti a fecskék fészkelését, ezáltal a madarak kevesebb energiát használnak fészkeik előállításához, és nem kell megtalálniuk a megfelelő fészeképítő iszapot, amely a városokban egyre kevesebb helyen van jelen.


A fészek, vízáteresztő tulajdonságának köszönhetően képes a természetes páralecsapódásból összegyűlt kismennyiségű vizet átereszteni, azonban a termék biztonsági okokból vízelvezető nyílással van ellátva.


A fészkeket könnyen rögzítheti a kívánt felülethez, két csavar vagy szög felhasználásával. Helyezzen a falfelületbe két megfelelő méretű csavart vagy szöget, majd a fészek tetején található akasztó segítségével helyezze fel azt, és ha szükséges, kismennyiségű ragasztóval rögzítheti annak hátulját. Amennyiben a falfelületen, vagy annak közelében felújítási munkálatokat szeretne végezni, a fészek tenyészidőszak utáni eltávolítása szintén egyszerű.


A fecskék társasági madarak, de a füstifecskék számára a fészkeket nem szabad egymáshoz túl közel helyezni. A fészkek közötti távolság 20-100 cm. Annak biztosítása érdekében, hogy a füsti fecskéknek elegendő hely legyen a fészken érkezéskor, illetve távozáskor, legalább 6 cm szabad helyet kell hagyni a fészek pereme és a létfontosságú esővédelmet biztosító tető között.


Amennyiben nem tudja, hogy az adott zónában füstifecskék vagy molnárfecskék fészkelnek, helyezzen ki füstifecske fészkeket, hagyja meg a körülbelül 6 cm távolságot a fészek és a tető között. Amennyiben a beköltöző lakók nem füsti-, hanem molnárfecskék, akkor a fészket a madarak valószínűleg kiegészítik (tovább építik) saját fészkelési szokásaiknak megfelelően.


A fészek számára megfelelő hely kiválasztásakor elengedhetetlen, hogy a madarak folyamatosan hozzáférjenek a szaporodási idény alatt, ezért ne helyezze a fészket olyan épületekbe, amelyeket a nyár folyamán lezárhatnak.


A fészek megfelelő elhelyezésekor vegye figyelembe, hogy az adott környezetben milyen fészkelési szokásaik vannak ezeknek a madaraknak. Az épület tájolása, a mikroklíma, az eresz mérete vagy az adott hely, vadászok (macska, nyest) általi megközelíthetősége mind befolyással vannak a fecskék fészkelési szokásaira.


A legjobb ha a fészek kihelyezése előtt szemügyre veszi a közeli épületeken található fészkek pozícióját.


A fecskefészek anyaga habosított estrich beton, felülete festett. A termék törékeny!

Termékcsoport Kerti dekoráció
Termék anyaga Habosított estrich beton
Termék színe Barna
Külső szélesség 15 ceniméter
Belső szélesség 13,5 centiméter
Külső magasság 12 centiméter
Belső mélység 10 centiméter
Egyedi termékkód SNR10P
Gyártó Softtech
Tömeg 0,64 Kg
Garancia idő 1 év