Mikrohullámú mozgásérzékelő alkonykapcsolóval -5078

 • Bruttó ár: 4.300 Ft / darab

 • Model - Cikkszám - SKU:5078

 • Raktárkészlet:28 darab

 • Szállítás:1-2 munkanap

 • darab

  • 5 pont / 1 értékelés

  V-TAC Mikrohullámú mozgásérzékelő alkonykapcsolóval.


  A mikrohullámú mozgásérzékelők régen drága, robusztus katonai, majd ipari eszközök voltak. A technológia fejlődésével mára már olcsó megbízható kisméretű eszközökké váltak amelyeket előszeretettel használunk lakásainkban, illetve lakókörnyezetünkben.


  A kisméretű mikrohullámú mozgásérzékelők egy magas frekvenciás rádójelet bocsátanak ki amely visszaverődik a környezetben lévő tárgyakról. Amikor a kibocsátott jel útjába egy mozgó tárgy kerül akkor annak haladási irányától függően a visszaverődő jel frekvenciája kismértékben megváltozik. Távolodó tárgy esetén a frekvencia csökken, tehát alacsonyabb lesz, közeledő tárgy esetén a frekvencia magasabb lesz. A mikrohullámú mozgásérzékelő a visszaverődő jel frekvenciából állapítja meg, hogy a megfigyelt területen belül történt-e mozgás.


  A mozgásérzékelő 5,8 GHz-es jelet bocsát ki, a beállított érzékenység függvényében észlelheti egy bezárt ajtó mögött történő mozgást, de gipszkarton fal, vagy egyes esetekben vékony tégla, illetve beton fal mögötti mozgást is.


  A mikrohullámú mozgásérzékelő előnye, hogy nem kell látható pozícióba helyezni. A megfelelő működéshez nincs szükség az adott terület optikai rálátására, így elrejthető lámpatestben, kötődobozban, szekrényben, gipszkarton mögött. Ez az előny esetenként hátrány is lehet, ha az eszköz érzékenységét túl magasra állítjuk.


  A készülék az érzékenység (SENS) beállítási lehetőségen túl, rendelkezik egy fényérzékelő szenzorral, ezáltal lehetőség van a működést kizárni (korlátozni) a külső fény függvényében. A fényérzékelő szenzor a készülék felső részén a működést jelző zöld fényforrás mellett kapott helyet. Amennyiben a bekapcsolást csak bizonyos fényintenzitás alatt szeretnék engedélyezni akkor azt a készüléken található LUX feliratú szabályzóval állíthatjuk be a kívánt értékre.


  A mozgásérzékelő érzékelés utáni működési ideje (tehát az az időtartam ami alatt a rákapcsolt fényforrást működteti) egy TIME feliratú potenciométerrel (forgatható szabályzóval) állítható be körülbelül 10 másodperc és 12 perc között. Az analóg szabályzó nem ad pontos (másodperc alapú) beállítási lehetőséget, de ez világításkapcsolók esetén nem is fontos. Az időzítés általában, néhány gyors próbával könnyen beállítható a megfelelő időtartamra.


  A szerelés, bekötés menete egyszerű, a készülék fehér színű burkolatán egyszerű ábrákkal jelölték a bemeneti tápvezetékeket, illetve a kimeneti vezetékeket. A gyors csatlakoztathatóság érdekében a gyártó, rugós gyorscsatlakozóval hozza forgalomba ezt a terméket.


  A mozgásérzékelő működési feszültsége 220-240V ezáltal az európai elektromos hálózatba adapter nélkül közvetlenül csatlakoztatható. Terhelhetősége hagyományos izzók esetén maximum 1200Wattt, míg kompaktfénycsövek és LED fényforrások esetén 300Watt.


  A mozgásérzékelő készenléti állapotban teljesen zajmentes, kapcsolási ciklusai viszont hallhatóak, olyankor a belső relé halk kattanása hallatszik.


  Élettartam 20 000 óra
  Szenzor típus Mikrohullámú
  Érzékelési hatótávolság 180’/360’D
  Érzékelési távolság 1-8m (radius) Állítható
  Késleltetés 10 mp to 12 perc. Állítható
  Névleges teher Max.300W
  Környező Fény <3-2000LUX Állítható
  Burkolat védelmi osztály IP20
  Méret 37 x 25 x 61.5 mm
  Egyedi termékkód 5078
  Csoportkód VT-8018
  Kiszerelés 1
  Tárgy térfogat 0,000182
  EAN kód 3800157606882
  Gyártó V-TAC
  Garancia idő 2 év