LED vezérlők

A LED vezérlők olyan elektronikai eszközök amelyek a LED szalag, illetve a tápegység közzé iktatva lehetőséget nyújtanak a különböző kapcsolási feladatok elvégzésére. A LED vezérlőkkel lehetőségünk van a LED szalagok ki- és bekapcsolásán kívül azok fényerejét, színhőmérséklet vagy színét változtatni azok tulajdonságainak függvényében. A LED vezérlők vagy kontrollerek lehetnek nagy bonyolultsága rádiófrekvenciás távirányítóval ellátott egységek vagy egyszerű, például közelítő vagy érintőkapcsolók.

Fali távirányító 4 zónás, 230V, mono (Mi-Light) -FUT-T1

Fali süllyesztett távirányító, hálózati táplálással (230V) Aki már használt valaha Mi-light (MIBOXER) terméket az ismeri a gyártó magas minőségi kivitelben készült termékeinek legalább egyikét. A Mi-light a LED vezérlés élharcosa, termékei a kor igényeit minden téren kielégítik, beszerelésük és használatuk egyszerű, moduláris rendszerű logikán alapul. A Mi-light a LED vezérlőihez nem csak hordozható távirányítókat gyárt, hanem rögzíthető fali típusokat is. A fix szerelésű fali távirányítók előnye akkor érvényesül, ha a LED vezérlést olyan közösségi helyen építették ki ahol sokan használhatják a távirányítót és emiatt gyakran elveszhet. Legyen ez a hely egy előadó, vagy játékterem esetleg kaszinó vagy akár egy laza bár. Fali négysávos mono-(crom) távirányító hálózati 230 Voltos táplálással. Ezt a terméket olyan helyre ajánljuk ahol a LED vezérlők hordozható távirányítója gyakran elveszhet és van fali rögzítési lehetőség 230 Voltos tápforrással. A távirányító a vásárlás pillanatában nincs társítva egyetlen vezérlővel sem, így azt első használat előtt társítani (programozni) kell. A társítás menete a következő:
Helyezzen elemeket a távirányítóba. Csatlakoztasson a társítani kívánt vezérlőre egy LED szalagot, csatlakoztasson kikapcsolt tápegységet a vezérlőre, majd helyezze feszültség alá a vezérlőt és ezzel egy időben nyomja le és tartsa lenyomva a használni kívánt csatorna bekapcsológombját 3 másodpercig. A vezérlőre csatlakoztatott LED szalag háromszor fog villanni ha a társítás sikeres volt, amennyiben a villogás elmarad a társítás sikertelen volt és folyamatot meg kell ismételni. Esetenként szükségessé válhat bizonyos zónák felcserélése. Ha szeretnénk két zónát felcserélni azokat előbb le kell programozni a vezérlőről. Ez a logikai szétcsatlakoztatás vagy leprogramozás. A leprogramozás után a távirányító és a vezérlő újra társítható az általunk kívánt kiosztásban, az újratársítás menete megegyezik az előzőekben leírtakkal. A leprogramozás menete:
Helyezzük feszültség alá a vezérlőt majd azonnal nyomjuk meg a szétválasztani kívánt csatorna bekapcsológombját egymás után ötször, ha a leprogramozás sikeres volt az adott csatorna LED szalagja tízet fog villanni. Amennyiben nem látunk villanásokat az azt jelenti, hogy a leprogramozási kísérlet nem volt sikeres, ebben az esetben áramtalanítsuk a vezérlőt, majd helyezzük újra feszültség alá és ismét próbáljuk meg ötször egymás után megnyomni a leprogramozni kívánt csatorna bekapcsológombját. Csak távirányító, a használathoz külön megvásárolható vezérlő is szükséges Termék típus Fali távirányító - hálózati (230V) Termék színe Fehér Vezérelhető csatornák száma 4 (MONO) Készenléti áramfelvétel <15uA Működési távolság max. 30m Kommunikációs mód RF (rádiófrekvencia) Frekvencia 2400-2483.5MHz Moduláció GFSK Tápellátás 230V Kompatibilitás Mi-light Dimmer vezérlőkkel kompatibilis Méretek 86*86*20 mm Egyedi termékkód ML051 Gyártói azonosító FUT-T1 EAN kód 5902082822622 Gyártó Mi-light (Miboxer) Garancia idő 1 év

Model
ML051
Mennyiség
1

7.500 Ft

Fali távirányító 4 zónás, elemes, mono (Mi-Light) -FUT-B1

Fali távirányító (felületi), elemes táplálással Aki már használt valaha Mi-light (MIBOXER) terméket az ismeri a gyártó magas minőségi kivitelben készült termékeinek legalább egyikét. A Mi-light a LED vezérlés élharcosa, termékei a kor igényeit minden téren kielégítik, beszerelésük és használatuk egyszerű, moduláris rendszerű logikán alapul. A Mi-light a LED vezérlőihez nem csak hordozható távirányítókat gyárt, hanem rögzíthető fali típusokat is. A fix szerelésű fali távirányítók előnye akkor érvényesül, ha a LED vezérlést olyan közösségi helyen építették ki ahol sokan használhatják a távirányítót és emiatt gyakran elveszhet. Legyen ez a hely egy előadó, vagy játékterem esetleg kaszinó vagy akár egy laza bár. Fali négysávos mono-(crom) távirányító elemes táplálással. Ezt a terméket olyan helyre ajánljuk ahol a LED vezérlők hordozható távirányítója gyakran elveszhet és van fali rögzítési lehetőség. A távirányító a vásárlás pillanatában nincs társítva egyetlen vezérlővel sem, így azt első használat előtt társítani (programozni) kell. A társítás menete a következő:
Helyezzen elemeket a távirányítóba. Csatlakoztasson a társítani kívánt vezérlőre egy LED szalagot, csatlakoztasson kikapcsolt tápegységet a vezérlőre, majd helyezze feszültség alá a vezérlőt és ezzel egy időben nyomja le és tartsa lenyomva a használni kívánt csatorna bekapcsológombját 3 másodpercig. A vezérlőre csatlakoztatott LED szalag háromszor fog villanni ha a társítás sikeres volt, amennyiben a villogás elmarad a társítás sikertelen volt és folyamatot meg kell ismételni. Esetenként szükségessé válhat bizonyos zónák felcserélése. Ha szeretnénk két zónát felcserélni azokat előbb le kell programozni a vezérlőről. Ez a logikai szétcsatlakoztatás vagy leprogramozás. A leprogramozás után a távirányító és a vezérlő újra társítható az általunk kívánt kiosztásban, az újratársítás menete megegyezik az előzőekben leírtakkal. A leprogramozás menete:
Helyezzük feszültség alá a vezérlőt majd azonnal nyomjuk meg a szétválasztani kívánt csatorna bekapcsológombját egymás után ötször, ha a leprogramozás sikeres volt az adott csatorna LED szalagja tízet fog villanni. Amennyiben nem látunk villanásokat az azt jelenti, hogy a leprogramozási kísérlet nem volt sikeres, ebben az esetben áramtalanítsuk a vezérlőt, majd helyezzük újra feszültség alá és ismét próbáljuk meg ötször egymás után megnyomni a leprogramozni kívánt csatorna bekapcsológombját. Csak távirányító, a használathoz külön megvásárolható vezérlő is szükséges Termék típus Fali távirányító - elemes Termék színe Fehér Vezérelhető csatornák száma 4 (MONO+CCT) Készenléti áramfelvétel

Model
ML022
Mennyiség
1

11.000 Ft

Felületbe építhető kapcsoló és dimmer, 12V -3341

Felületbe építhető érintőkapcsoló és fényerőszabályzó, 12V

A kapcsoló felületbe szerelhető és érintéssel szabályozható, 12Voltos maximum 60 Wattos fényforrások vezérlésére alkalmas.

A kapcsoló beépítése után csupán egy esztétikus króm érintőfelület látható, amely egy kisebb pénzérméhez hasonló. Bekapcsolt állapotban a beépített kör alakú visszajelző LED-je kék fénnyel világít. Köszönhetően a felület króm (fémes) kivitelének és a kék fénynek, a beépített kapcsoló igazán esztétikus megvalósítást biztosít.

A termék vezetéke standard 5.5 milliméteres DC csatlakozóval szerelt mind a be-, mind a kimeneti oldalon.

A kapcsoló működése: A beépített és elektromos rendszerbe bekötött kapcsoló megérintésekor az bekapcsolja a rákapcsolt fényforrást, újbóli megérintésre kikapcsolja azt. A fényerő szabályzáshoz érintse meg a szenzor felületét és tartsa megérintve ekkor a fényerő lassan fokozatmentesen elkezd változni, a megfelelő fényerő beállásakor távolítsa el a kezét a felületről és a beállított fény ekkor már nem változik tovább.

Beépítés: Készítsen egy 17.5 milliméteres furatot a felületbe majd a DC csatlakozókat egyenként húzza át rajta és végül helyezze a szenzort a furatba.

A termék működéshez nincs szükség más vezérlőegységre, csupán a megfelelő feszültségű (12V) tápegységre és fényforrásra (maximum 60W). A vezérlő teljes logikai és kapcsolóegysége a krómozott egységben kapott helyet.

Termékcsalád LED fényerőszabályzók Teljesítmény 60W Áramerősség 5 Amper Bemeneti feszültség DC 12 Volt Anyag Krómozott felületű műanyag Szín Fémes Jelzőfény Kék Típus Süllyesztett Bemenet DC csatlakozó (2.1 mm x 5.5 mm) Kimenet DC csatlakozó (2.1 mm x 5.5 mm) Beépített kapcsoló Érintésérzékeny felület Szabályozható Igen Burkolat védelmi osztály IP20 Bekapcsolási idő 0.001 mp (azonnal felkapcsol) Átmérő 20 mm Beépítési furat (+/- 2mm) 17.5 mm Vastagság 12 mm Vezeték hossza 250 mm Egyedi termékkód 3341 Csoportkód VT-2411 Tanúsítvány CE, EMC, ROHS Gyártó V-TAC Garancia idő 2 év

Model
3341
Mennyiség
2

4.400 Ft

Infrás mozgásérzékelő, 12Volt -2554

Fehér infrás mozgásérzékelő, LED szalagokhoz.

A V-TAC fehér színű design infrás mozgásérzékelője 12Voltos LED szalagokhoz nyújt megoldást, amennyiben automatizálni szeretnénk annak ki- illetve bekapcsolását. A mozgásérzékelővel ellátott fényforrás világítási ideje 3 másodperc – 360 másodperc (6 perc) között fokozatmentesen szabályozható. A szabályzás az oldalán található görgős potenciométerrel végezhető.

Az érzékelés maximális távolsága 5 méter. A termék beépített fényérzékelőt is tartalmaz, így nappali fény vagy más fényforrás által kibocsátott fény blokkolhatja a működését, elkerülve ezzel a fölösleges bekapcsolást megfelelő megvilágítás esetén.

A mozgásérzékelő alkalmas bármilyen 12Voltos maximum 36 Watt áramfelvételű világítótest vezérlésére.

A mozgásérzékelő leggyakoribb felhasználási módja a LED szalagokkal kialakított ágyvilágítások és éjszakai fények, de burkolatának IP20-as védettsége nem teszi lehetővé annak párás vizes környezetben történő felhasználását, ezért fürdőszobai, illetve kültéri használatra nem alkalmas.

Teljesítmény DC-36W Max Bemeneti feszültség DC: 12V Szín Fehér Burkolat védelmi osztály IP20 Érzékelési távolság 2-5m Késleltetés 3 másodperc és 6 perc között Egyedi termékkód 2554 Csoportkód VT-8069 Kiszerelés 1 Súly 0,025 Tárgy térfogat 0,00007 EAN kód 3800157632690 Tanúsítvány CE, EMC, ROHS Gyártó V-TAC Garancia idő 3 év

Model
2554
Mennyiség
3

3.300 Ft

Mono Csoportvezérlő LED szalaghoz (Mi-Light) -FUT036

Mono Csoportvezérlő LED szalaghoz (csak vezérlő, a működéshez távirányító is szükséges)
A termék egy törpefeszültségű monokróm vagyis egy színű LED szalag vezérlő, amely kompatibilis a Mi-light FUT006, FUT007, FUT091 távirányítóival, a B1, T1 fali vezérlőkkel, a gyártó WIFI iBOX vezérlőjével, illetve más, a gyártó által kínált kiegészítőkkel.
A vezérlő működési feszültsége 12-24V DC maximális terhelhetősége 10A. A Mi-Light rádióvevő egy kicsi eszköz az egyszínű LED szalagok vezérléséhez. Az eszközt úgy tervezték, hogy megfelelő távirányító, vagy más kiegészítő segítségével be-, illetve ki kapcsolhassa a csatlakoztatott monokróm LED szalagot vagy megváltoztathassa annak fényerejét.
Hogyan működtethető az eszköz?
A használathoz szükséges tápegység ami az energiaszükségletet hivatott biztosítani, a vezérlő, egy kompatibilis Mi-Light távirányító és a vezérelni kívánt LED szalag. A távirányító nem tartozék, mivel a rendszer bővíthető ezért az egyes elemek külön megvásárolhatóak. A távirányítóval egyidejűleg, vagy az kiváltandó, telefonról történő vezérléshez használható a WIFI iBOX vezérlő.
A távirányító társítása:
A csatlakoztassa a vezérlőt egy kikapcsolt tápegységre, valamint kapcsoljon rá egy LED szalag szakaszt. Kapcsolja be a tápegységet és ezzel egy időben nyomja le és tartsa lenyomva legalább három másodpercig a távirányítón a használni kívánt csatorna bekapcsológombját. Ha a társítás sikeres volt, akkor a LED szalag háromszor fog felvillanni. Ha ez nem történik, akkor a társítás sikertelen volt és a folyamatot meg kell ismételni.
Esetenként szükségessé válhat bizonyos zónák felcserélése. Ha szeretnénk két zónát felcserélni azokat előbb le kell programozni a vezérlőről. Ez a logikai szétcsatlakoztatás vagy leprogramozás.
A leprogramozás után a távirányító és a vezérlő újra társítható az általunk kívánt kiosztásban, az újratársítás menete megegyezik az előzőekben leírtakkal.
A leprogramozás menete:
Helyezzük feszültség alá a vezérlőt majd azonnal nyomjuk meg a szétválasztani kívánt csatorna bekapcsológombját egymás után ötször, ha a leprogramozás sikeres volt a LED szalag tízet fog villanni. Amennyiben nem látunk villanásokat az azt jelenti, hogy a leprogramozási kísérlet nem volt sikeres, ebben az esetben áramtalanítsuk a vezérlőt, majd helyezzük újra feszültség alá és ismét próbáljuk meg ötször egymás után megnyomni a leprogramozni kívánt csatorna bekapcsológombját.

Termék típus Monokróm LED szalag vezérlő Termék színe Fehér Működési feszültség DC 12-24 Volt Kommunikációs mód RF (rádiófrekvencia) RF frekvencia 2400-2483.5MHz RF kapcsolati moduláció GFSK Vezérlő kompatibilitás Mono távirányítók, WIFI iBOX Méretek 85mm x 45mm x 22.5mm Egyedi termékkód ML015 Gyártói azonosító FUT036 EAN kód 5902082821991 Gyártó Mi-light Garancia idő 1 év

Model
ML015
Mennyiség
65

4.100 Ft

RGB csoportvezérlő LED szalaghoz (Mi-Light) -FUT037

RGB csoportvezérlő - zónavezérlő LED szalaghoz (csak vezérlő, a működéshez távirányító is szükséges) A termék egy rádiófrekvenciás vevőegység amelyet úgy terveztek, hogy alkalmas legyen DC 12V és DC 24V LED szalagok vezérlésére. A vezérlőre kapcsolt LED szalag vagy szalagok be-, illetve ki kapcsolhatóak, valamint lehetőség van azok színének, illetve fényerejének megváltoztatására. A termék egy távirányító nélküli vevőegység, a működéshez szükség van egy tápegységre (ami lehet 12V vagy 24 voltos a felhasználni kívánt LED szalag feszültségigényének megfelelően), a vezérelni kívánt LED szalagra és egy a vezérlővel kompatibilis távirányítóra, ami lehet hordozható kézi távirányító vagy rögzített fali Mi-light távkapcsoló, illetve Wifi iBOX. A vezérlő feszültség alá helyezhető (tehát a tápegységre kapcsolható) a bemeneti oldalán található szabványos 3.5millimétertes DC aljzaton keresztül, vagy csupaszított végű tápvezeték esetén a kerek csatlakozási pont mellett található rugós gyors-csatlakozók segítségével. A szabványos DC csatlakozó bekötése a következő: belő ér a pozitív a külső palást a negatív csatlakozási pont. A gyors-csatlakozós bekötés esetén, a csatlakozó fölött látható a két kontakt-pont jelölése. A kimeneti oldalon négy egymás mellett elhelyezett gyors-csatlakozó található a következő jelölésekkel: R – piros vezeték csatlakozási pontja, G – zöld vezeték csatlakozási pontja, B – kék vezeték csatlakozási pontja, V+ – a LED szalag közös pozitív vezetékének csatlakozási pontja. A vezérlő maximális kommunikációs távolsága eléri a 30 métert, zavarmentes nyílt terülten. A vezérlő első használatbavételekor azt társítani kell a használni kívánt távirányítóval (vagy távirányítókkal) vagy a WIFI iBOX vezérlővel. A távirányító társítása: A csatlakoztassa a vezérlőt egy kikapcsolt tápegységre, valamint kapcsoljon rá egy LED szalag szakaszt. Kapcsolja be a tápegységet és ezzel egy időben nyomja le és tartsa lenyomva legalább három másodpercig a távirányítón a használni kívánt csatorna bekapcsológombját. Ha a társítás sikeres volt, akkor a LED szalag háromszor fog felvillanni. Ha ez nem történik, akkor a társítás sikertelen volt és a folyamatot meg kell ismételni. Esetenként szükségessé válhat bizonyos zónák felcserélése. Ha szeretnénk két zónát felcserélni azokat előbb le kell programozni a vezérlőről. Ez a logikai szétcsatlakoztatás vagy leprogramozás. A leprogramozás után a távirányító és a vezérlő újra társítható az általunk kívánt kiosztásban, az újratársítás menete megegyezik az előzőekben leírtakkal. A leprogramozás menete: Helyezzük feszültség alá a vezérlőt majd azonnal nyomjuk meg a szétválasztani kívánt csatorna bekapcsológombját egymás után ötször, ha a leprogramozás sikeres volt a LED szalag tízet fog villanni. Amennyiben nem látunk villanásokat az azt jelenti, hogy a leprogramozási kísérlet nem volt sikeres, ebben az esetben áramtalanítsuk a vezérlőt, majd helyezzük újra feszültség alá és ismét próbáljuk meg ötször egymás után megnyomni a leprogramozni kívánt csatorna bekapcsológombját. Termék típus rgb LED szalag vezérlő Termék színe Fehér Működési feszültség DC 12-24 Volt Kommunikációs mód RF (rádiófrekvencia) RF frekvencia 2400-2483.5MHz RF kapcsolati moduláció GFSK Vezérlő kompatibilitás rgb Távirányítók, WIFI iBOX Méretek 85mm x 45mm x 22.5mm Egyedi termékkód ML002 Gyártói azonosító FUT037 EAN kód 5902082821991 Gyártó Mi-light Garancia idő 1 év

Model
ML002
Mennyiség
99

4.000 Ft

RGB LED szalag vezérlő -3625

RGB LED vezérlő 24 gombos infrás távirányítóval.

A V-TAC RGB LED vezérlője tökéletes választás, gyorsan és egyszerűen szeretnénk akár 5 méteres RGB LED szalagot (RGB LED szalag SMD5050, 60l/méter - SKU 2120) vezérlővel együtt felszerelni. Nem lesz szükségünk sem csavarhúzóra sem más speciális eszközre.

Amíg a fent említett szalagból csupán 5 méter meghajtására képes a vezérlő, addig egy kisebb fogyasztású szalag (RGB LED szalag SMD5050, 30l/méter - SKU 2118) esetén, annak hossza akár a duplája is lehet, tehát a használni kívánt LED szalag hossza több mint 5 méter de a fogyasztása nem haladja meg a 72 wattot akkor az problémamentesen üzemeltethető.

A vezérlő ugyanúgy mint a V-TAC RGB LED szalagjai négykontaktos csatlakozóval rendelkezik, így a szerelés menete nagyon egyszerű, a megfelelő tápegységet csatlakoztatjuk a vezérlőhöz majd a vezérlőt és a LED szalagot polaritás helyesen csatlakoztatjuk egymáshoz, aztán eltávolítjuk a távirányító elmevédőjét ellenőrizzük az összeszerelt egység működését és ha megfelelő, felragasztjuk a LED szalagot a kívánt helyre és pozícióba.

Amennyiben a LED szalagunk nem tűs csatlakozóval rendelkezik, hanem a vezérlőhöz hasonló négykontaktos aljzattal szerelt, akkor az összekötéséhez szükséges egy darab négyeres tűs összekötőelem ami nem része a csomagnak.

Akkor is használhatjuk ezt a vezérlőt ha a felhasználni kívánt LED szalag hossza több mint 5 méter de a fogyasztása nem haladja meg a 72 wattot.

Mivel az egység infrás távirányítót tartalmaz, használat során a távirányítót közvetlenül a vezérlő irányába kell fordítani hasonlóan a televízió készülékek távirányítójához. A fejlesztők az infra vevőegységet, egy körülbelül 10 cm és kábel végén helyezték el így a vezérlőt elrejthetjük, elegendő csupán a vevőegységet takarás mentes pozícióba helyezni.

A távirányító segítségével a következő funkciók beállítására van lehetőség: A szalag ki- és bekapcsolása, fényerő beállítása, 3 alapszín beállítása (piros, kék, zöld), 12 előre definiált színárnyalat, a három szín keveréséből előállítható fehérközeli fény, 4 fényjáték.

A vezérlő burkolatának védelmi besorolása IP20, ami csak beltéri-, víz és páramentes környezetben teszi lehetővé a használatát.

A vezérlő tápellátása egy szabványos DC (2.1 mm x 5.5 mm) csatlakozó aljzaton keresztül történik. A vezérlő 12-24 Volt egyenárammal működik és ennek megfelelő feszültségű szalag vezérlésére alkalmas, magasabb feszültségű tápegység rákapcsolása az eszköz azonnali tönkremenetelét okozhatja.

Élettartam >20 000 óra Áram 6A, 72W Teljesítmény 72W Bemeneti feszültség DC: 12/24V Egyedi termékkód 3625 Csoportkód VT-2472 Kiszerelés 1 Súly 0,07 Tárgy térfogat 0,000284625 EAN kód 3800157609920 Tanúsítvány CE, EMC, ROHS Gyártó V-TAC Garancia idő 2 év

Model
3625
Mennyiség
48

2.350 Ft

RGBW Csoportvezérlő LED szalaghoz (Mi-Light) -FUT038

RGBW LED szalag vezérlő. (RGB + fehér)

Csak vezérlő. A termék működtetéséhez külön megvásárolható valamilyen, kompatibilis Mi-Light RGBW csoporttávirányítóra is szükség van.

A vezérlő (csoportvezérlő) egy RGBW LED szalag vezérlésére alkalmas maximum 10Amper terhelésig. A termék csoportba kapcsolható, illetve zónavezérlés kialakítására alkalmas. A termék vásárláskor nincs hozzárendelve egyetlen távirányítóhoz sem, de összetanítható bármilyen kompatibilis távirányítóval, legyen az rögzített fali elemes, esetleg hálózati energialátású vagy megszokott hordozható kivitel.

A vezérlő összetársítható a kompatibilis távirányítókkal és a Mi-Light távirányítóiktól megszokott, hogy nem egy hanem négy, nyolc vagy akár több zóna vezérlésére is alkalmasak, illetve több vezérlő is összetársítható egyetlen vezérlésre ami akkor előnyös, ha egy helyiség két szemközti falán szeretnénk elhelyezni LED szalagot, viszont a szoba belső kialakítása nem teszi lehetővé, hogy a szalagokat összekapcsoljuk így mindkét fényforrás külön táplálást kap. A külön táplált LED szalagok eddig nem voltak vezérelhetők egyetlen távirányító azonos vezérlőgombjairól, most viszont a Mi-Light csoportvezértőinek köszönhetően ezek összekapcsolhatóak oly módon, hogy nincs szükség vezetékkel történő fizikai összekapcsolásra.

A vezérlőhöz külön megvásárolható távirányítok összetársíthatók a vezérlővel (vezérlőkkel).

Egyetlen távirányító egy vezérlővel is működőképes, de akár több vezérlőt is bevonhatunk a rendszerbe. Leggyakoribb kivitelezési megoldás amikor négy vezérlő és egy négycsatornás távirányító segítségével történik négy különálló LED szalag felszerelése, amelyek azonos távirányítóról egymástól függetlenül vezérelhetőek. A négy csatorna ilyenkor egyetlen távvezérlőről szabályozható, működtetthető de szükség esetén akár több új távirányító is hozzátársítható ehhez a rendszerhez, ilyen esetekben a távirányítók látszólag egymás klónjai.

A fentebb leírt csoportok tovább bővíthetőek, kialakítható még több zóna, ilyenkor egyes távirányítókat (vagy új távirányítóak) kapcsolhatunk az úz zónákhoz, de a bővítési lehetőségeknek számtalan más változata is lehet.

A vezérlő működtethető 12 voltos, illetve 24 voltos tápegységről, viszont fontos, hogy a tápegység és a LED szalag minden esetben azonos feszültségű legyen ellenkező esetben, az összekapcsolt eszközök azonnali meghibásodása következhet be.
Ha a használni kívánt LED szalagunk 12Voltos tápfeszültség igényű akkor használjuk 12Voltos tápegységet, ha viszont a használni kívánt LED szalagunk 24Voltos tápfeszültség igényű akkor használjuk 24Voltos tápegységet.

A vezérlő tápellátására két különböző csatlakozó áll rendelkezésre amelyek használhatóak a tápegység kivezetésének függvényében. Amennyiben a tápegység szabványos DC csatlakozót tartalmaz, csatlakoztatható a vezérlő szabványos 3,5 milliméteres kerek DC aljazatba. Ha viszont a tápegység ipari kivitelű vagy a vezetékét meghosszabbítottuk és csak egy csupaszított végű 2 eres vezeték áll rendelkezésre akkor a polaritások figyelembevételével csatlakoztatható a vezérlőn kialakított rugós gyors-csatlakozó pontokra. A vezérlő és az RGBW LED szalag (színváltós + fehér) összekapcsolására csak gyors-csatlakozó áll rendelkezésre, öt csatlakozási pontal.

A távirányító és a vezérlő összekapcsolása (társítása). A frissen vásárolt vezérlőt csatlakoztassuk egy kikapcsolt 12V vagy 24V tápegységre, valamint csatlakoztassunk egy LED szalag szakaszt is a vezérlőre. Helyezzük a használni kívánt távirányítóba a külön megvásárolt elemeket. Ellenőrizzük a távirányítót és válasszuk ki a használni kívánt csatorna bekapcsológombját, Helyezzük a tápegységet feszültség alá (kapcsoljuk be) és ezzel egy időben nyomjuk le az előzőleg kiválasztott, használni kívánt csatorna bekapcsológombját. Amennyiben a társítás sikeres volt a vezérlőre kapcsolt LED szalag háromszor felvillan, ez jelzi a logikai összekapcsolás (társítás) sikerességét. Amennyiben a villogás elmarad, a társítás valamilyen okból nem volt sikeres, ilyen esetben ismételjük meg a fentebb leírt folyamatot. Amennyiben többszöri próbálkozás is sikertelen, ajánlott az elemek egy másik elektronikai eszközben történő ellenőrzése, valamint a kötések felülvizsgálata, hogy minden a megfelelő módon lett-e csatlakoztatva.

Ha egy már használt vezérlőt szeretnénk újrakonfigurálni, áttelepítés vagy csatornák felcserélése miatt, arra is van lehetőség. Ilyen esetben a vezérlőből törölni kell az adott távirányító csatornáját, ezt a logikai szétválasztást hívják leprogramozásnak is.

A leprogramozás folyamata: A leprogramozás, vagy logikai szétválasztás az összekapcsoláshoz hasonló egyszerű folyamat.

Ha az eszköz telepítve van (össze van kapcsolva egy tápegységgel és LED szalaggal), akkor először áramtalanítani kell a rendszert, ha viszont egy szétszerelt rendszerünk van akkor a társítási folyamat előtt szükséges egy kikapcsolt tápegységet és egy a visszajelzéshez szükséges LED szalagot csatlakoztatni. Kapcsoljuk feszültség alá a rendszert és azzal egy időben nyomjuk meg a szétválasztani kívánt csatorna bekapcsológombját egymás után ötször. Ha a logikai szétválasztás, leprogramozás sikeres volt akkor a csatlakoztatott LED szalag tízszer fog felvillanni jelezve a leprogramozás sikerességét. Amennyiben a logikai szétválasztást jelző villogás elmarad, a leprogramozási műveletet meg kell ismételni.

Termék típus RGBW LED szalag vezérlő Termék színe Fehér Működési feszültség DC 12-24 Volt Kommunikációs mód RF (rádiófrekvencia) RF frekvencia 2400-2483.5MHz RF kapcsolati moduláció GFSK Vezérlő kompatibilitás RGBW Távirányítók, WIFI iBOX Méretek 85mm x 45mm x 22.5mm Egyedi termékkód ML003 Gyártói azonosító FUT038 EAN kód 5902082821977 Gyártó Mi-light Garancia idő 1 év

Model
ML003
Mennyiség
114

4.000 Ft

Szinkronizálható LED szalag vezérlő, fekete távirányítóval -3337

LED szalag vezérlő egyszínű LED szalagokhoz - 300 Watt Távirányítóval ellátott LED szalag vezérlő amely alkalmas szinkron kapcsolatra ezáltal több vezérlő összekapcsolható és azok egyidejűleg egyetlen távvezérlő segítségével használhatóak. A vezérlők 12 vagy 24 voltos táplálásúak. A használni kívánt LED szalag tápfeszültségigényének megfelelően kell kiválasztani a megfelelő kimeneti feszültségű tápegységet. A vezérlők szinkron-kapcsolata RJ45 csatlakozón keresztül valósítható meg. A vezérlő burkolatának egyik végén két RJ45 csatlakozó aljzat található amelyek RJ45 dugó és UTP vezeték segítségével kapcsolhatóak további vezérlőkhöz. A vezérlők összekapcsolásának eredménye képen, azok szinkronműködése akkor is lehetséges ha azok egy lakásban (vagy akár egy többszintes épületben) egymástól távolabb kerülnek elhelyezésre, alapfeltétele csupán a kábeles szinkronkapcsolat. A vezérlő lehetővé teszi a rákapcsolt LED szalag fényerősség szabályzását, be- és kikapcsolását (akár késleltetéssel is). A vezérlőegység fekete fém burkolata perforált csavarhelyek kialakításával készült, ezáltal felületre történő rögzítése egyszerűen és gyorsan elvégezhető. Vezérlőegység méretei: 127 x 40 x 33 mm.
Távirányító méretei: 40 x 19 x 147 mm A vezérlőegység tartozéka a fekete távirányító amelynek működést két darab AAA típusú elem biztosítja (akkumulátorral együtt). Áram 25A (MAX) Kimenet 300W; 1 csatorna Bemeneti feszültség DC: 12-24V Egyedi termékkód 3337 Csoportkód VT-2414 Kiszerelés 1 Súly 0,225 Tárgy térfogat 0,000525 EAN kód 3800157634601 Tanúsítvány CE, EMC, ROHS Gyártó V-TAC Garancia idő 2 év

Model
3337
Mennyiség
2

13.900 Ft

Távirányító 4 zónás, mono (Mi-Light) -FUT007

Mono csoport-távirányító egyszínű LED szalagokhoz.
A termék csak távirányító, a teljes működéshez csoport vezérlőre vagy vezérlőkre van szükség, valamint tápegységre és LED szalagra.
A kompatibilis vezérlők a dimmer csoportvezérlő és a színhőmérséklet szabályzásra is alkalmas CCT csoportvezérlő.
A távirányító alkalmas 4 különálló csoport vagy ha úgy tetszik zóna vezérlésére. A vezérlők lehetnek dimmer csoportvezérlők, amelyek csak egyszínű LED szalag vezérlésére alkalmasak, vagy CCT csoportvezérlők amelyek fehér színű CCT LED szalagok esetén a fényerőszabályzás mellett színhőmérséklet szabályzásra is alkalmasak.
A távirányító csomagolása nem tartalma elemet ezt külön szükséges megvásárolni hozzá. A működéshez 2 x AAA 1,5V elemre van szükség.
A távirányítóval lehetőség van a következő funkciókra: A LED szalagok egyidejü ki- és bekapcsolására A LED szalagok csoportonkénti ki- és bekapcsolására A LED szalagok fényerejének szabályozására CCT LED szalagok színhőmérsékletének változtataására

A Mi-Light vezérlői és távirányítói közkedvelt LED szalag vezérlők, igényes formai kivitelük és rádiófrekvenciás (RF) működésük miatt. A rádiófrekvenciás távirányító előnye az infrással szemben, hogy a vezérlő és a távirányító között nem kell optikai kapcsolatnak (ráláthatóságnak) lenni a működéshez. A rádiófrekvenciás vezérlőt elrejthetjük szekrényben, szekrény mögött vagy fölött, gipszkarton mögött, elektronikai kötődobozban
A távirányító és a vezérlők első használata előtt társítani, vagy ha úgy tetszik programozni kell azokat.
A távirányító a vásárlás pillanatában nincs társítva egyetlen vezérlővel sem, így azt első használat előtt társítani (programozni) kell. A társítás menete a következő: Helyezzen elemeket a távirányítóba. Csatlakoztasson a társítani kívánt vezérlőre egy LED szalagot, csatlakoztasson kikapcsolt tápegységet a vezérlőre, majd helyezze feszültség alá a vezérlőt és ezzel egy időben nyomja le és tartsa lenyomva a használni kívánt csatorna bekapcsológombját 3 másodpercig. A vezérlőre csatlakoztatott LED szalag háromszor fog villanni ha a társítás sikeres volt, amennyiben a villogás elmarad a társítás sikertelen volt és folyamatot meg kell ismételni.
Esetenként szükségessé válhat bizonyos zónák felcserélése. Ha szeretnénk két zónát felcserélni azokat előbb le kell programozni a vezérlőről. Ez a logikai szétcsatlakoztatás vagy leprogramozás. A leprogramozás után a távirányító és a vezérlő újra társítható az általunk kívánt kiosztásban, az újratársítás menete megegyezik az előzőekben leírtakkal. A leprogramozás menete:
Helyezzük feszültség alá a vezérlőt majd azonnal nyomjuk meg a szétválasztani kívánt csatorna bekapcsológombját egymás után ötször, ha a leprogramozás sikeres volt az adott csatorna LED szalagja tízet fog villanni. Amennyiben nem látunk villanásokat az azt jelenti, hogy a leprogramozási kísérlet nem volt sikeres, ebben az esetben áramtalanítsuk a vezérlőt, majd helyezzük újra feszültség alá és ismét próbáljuk meg ötször egymás után megnyomni a leprogramozni kívánt csatorna bekapcsológombját.
Termék típus Távirányító Termék színe Fehér Vezérelhető csatornák száma 4 (MONO+CCT) Készenléti áramfelvétel <15uA Működési távolság max. 30m Kommunikációs mód RF (rádiófrekvencia) Frekvencia 2400-2483.5MHz Moduláció GFSK Elem 3V (2*AAA) - a csomag nem tartalmazza Kompatibilitás Mi-light Dimmer és CCT vezérlőkkel kompatibilis Méretek 110*53*21.5mm Egyedi termékkód ML016 Gyártói azonosító FUT007 EAN kód 4260503822509 Gyártó Mi-light Garancia idő 1 év

Model
ML016
Mennyiség
57

3.000 Ft

Távirányító RGB-CCT 4 zónás (Mi-Light) -FUT092

Full-touch távirányító, színváltós-színhőmérséklet-szabályozható (RGB-CCT) LED szalag vezérlőkhöz. A távirányító csak megfelelő vezérlővel együtt alkalmas LED szalagok vezérlésére. Négy csatornás távirányító, amely kompatibilis a Mi-Light RGB+CCT vezérlőjével. A távirányító, négy különböző zóna vezérlésére alkalmas, így minden beállított csatornán külön megváltoztatható a fény színe, vagy intenzitása. A távirányítót első használat előtt társítani kell az adott vezérlővel vagy vezérlőkkel. A távirányító és a vezérlő összekapcsolása (társítása). Csatlakoztassuk a társítani kívánt vezérlőre egy LED szalagot. Helyezzük a használni kívánt távirányítóba a külön megvásárolt elemeket. Ellenőrizzük a távirányítót és válasszuk ki a használni kívánt csatorna bekapcsológombját, csatlakoztassuk a vezérlőt egy tápegységre és kapcsoljuk be. A bekapcsolással egy időben nyomjuk meg 5-ször az előzőleg kiválasztott, használni kívánt csatorna bekapcsológombját. Amennyiben a társítás sikeres volt a vezérlőre kapcsolt LED szalag háromszor felvillan, ez jelzi a logikai összekapcsolás (társítás) sikerességét. Amennyiben a villogás elmarad, a társítás valamilyen okból nem volt sikeres, ilyen esetben ismételjük meg a fentebb leírt folyamatot. Amennyiben többszöri próbálkozás is sikertelen, ajánlott az elemek egy másik elektronikai eszközben történő ellenőrzése, valamint a kötések felülvizsgálata, hogy minden a megfelelő módon lett-e csatlakoztatva. Termék típus Érintőgombos távirányító Termék színe Fehér Vezérelhető csatornák száma 4 (RGB-CCT) Készenléti áramfelvétel <15uA Működési távolság max. 30m Kommunikációs mód RF (rádiófrekvencia) Frekvencia 2400-2483.5MHz Moduláció GFSK Elem 3V (2*AAA) - a csomag nem tartalmazza Kompatibilitás Mi-light vezérlőkkel kompatibilis Méretek 138*56*20mm Egyedi termékkód ML020 Gyártói azonosító FUT092 EAN kód 5902082822356 Gyártó Mi-light Garancia idő 1 év

Model
ML020
Mennyiség
7

5.500 Ft

Távirányító RGB-RGBW 4 zónás (Mi-Light) -FUT095

Távirányító, színváltós (RGB és RGBW) LED szalag vezérlőkhöz. A távirányító csak megfelelő vezérlővel együtt alkalmas LED szalagok vezérlésére. Négy csatornás távirányító, amely kompatibilis a Mi-Light RGB és RGBW vezérlőivel. A távirányító, négy különböző zóna vezérlésére alkalmas, így minden beállított csatornán külön megváltoztatható a fény színe, vagy intenzitása. A távirányítót első használat előtt társítani kell az adott vezérlővel vagy vezérlőkkel. A távirányító és a vezérlő összekapcsolása (társítása). Csatlakoztassuk a társítani kívánt vezérlőt egy kikapcsolt tápegységre, valamint csatlakoztassunk egy LED szalag szakaszt is a vezérlőre. Helyezzük a használni kívánt távirányítóba a külön megvásárolt elemeket. Ellenőrizzük a távirányítót és válasszuk ki a használni kívánt csatorna bekapcsológombját, Helyezzük a tápegységet feszültség alá (kapcsoljuk be) és ezzel egy időben nyomjuk meg 5-ször az előzőleg kiválasztott, használni kívánt csatorna bekapcsológombját. Amennyiben a társítás sikeres volt a vezérlőre kapcsolt LED szalag háromszor felvillan, ez jelzi a logikai összekapcsolás (társítás) sikerességét. Amennyiben a villogás elmarad, a társítás valamilyen okból nem volt sikeres, ilyen esetben ismételjük meg a fentebb leírt folyamatot. Amennyiben többszöri próbálkozás is sikertelen, ajánlott az elemek egy másik elektronikai eszközben történő ellenőrzése, valamint a kötések felülvizsgálata, hogy minden a megfelelő módon lett-e csatlakoztatva. Termék típus Távirányító Termék színe Fehér Vezérelhető csatornák száma 4 (RGB vagy RGBW) Készenléti áramfelvétel <15uA Működési távolság max. 30m Kommunikációs mód RF (rádiófrekvencia) Frekvencia 2400-2483.5MHz Moduláció GFSK Elem 3V (2*AAA) - a csomag nem tartalmazza Kompatibilitás Mi-light vezérlőkkel kompatibilis Méretek 120*52*20mm Egyedi termékkód ML001 Gyártói azonosító FUT095 EAN kód 5902686622390 Gyártó Mi-light Garancia idő 1 év

Model
ML001
Mennyiség
86

5.900 Ft

WIFI controller, MIBOXER vezérlőkhöz -WL-BOX1

MIBOXER WIFI CONTROLLER.
Az alábbi leírás bizonyos pontokon nem releváns, mivel a régebbi modellhez készült, de dolgozunk a részletes új ismertetőn!
Ez az eszköz tulajdonképpen egy rádiófrekvenciás távirányító és egy WIFI csatoló egybeépített hibridje, amely megoldást nyújt azokra az esetekre amikor valamilyen Mi-light vezérlővel felépített rendszert szeretnék mobiltelefonról vezérelni. Ezt az eszközt hasonlóan a távirányítóhoz társítani kell a vezérelni kívánt kontroller-hez, valamint csatlakoztatni egy WIFI hálózathoz. Az eszközt nevezhetnénk a rádiófrekvenciás távirányító WIFI-s meghosszabbításának is.
Ahogyan a Mi-light-ól már megszokhattuk, ez is egy stabil nagy teljesítményű könnyen kezelhető eszköz, használata nem zárja ki egy vagy akár több távirányító azonos időben történő használatát. Nem kell tehát eldobnunk jól megszokott rádiófrekvenciás távirányítónkat, mert ez az eszköz nem helyettesíti hanem kiegészíti annak funkcióit, de természetesen távirányítótól független működésű nem alapfeltétel annak megléte.
Ez a kontroller lehetőséget biztosít Mi-light világítástechnikai kontrollerek IOS illetve Android operációs rendszerrel rendelkező táblagépeken és/vagy telefonokon keresztül történő vezérlésére. Használható Mono, RGB, RGBW és RGB+CCT LED szalag vezérlők, valamint más Mi-light által gyártott csoportvezérlésre alkalmas GU10 illetve E14, E27 fényforrásokkal. A vlágítótestek vagyis azok kontrollereinek összekapcsolása után azok vezérlése/kezelése az adott mobileszközről is végezhető.
A használathoz az eszköznek 5 Volt tápfeszültségre van szüksége, amit biztosíthatunk bármilyen micro-usb csatlakozóval ellátott telefontöltőről, számítógépről, vagy más 5 Voltos tápegységről. vagy a mobileszköz operációs rendszerétől függően, először le kell tölteni.
Amennyiben a készülék már volt programozva vagy társítva valamilyen eszközzel, akkor a tápfeszültség rákapcsolása után, az alaphelyzetbe állításhoz, nyomjuk meg és tartsuk legalább öt másodpercig az RST feliratú gombot, ezáltal a készülék minden beállítása törlődik. Új eszköz esetén erre nincs szükség.
A mobiltelefonra vagy táblagépre annak operációs rendszerétől függően töltsük le az Apple App store-ból vagy a Google Play-ből a MILIGHT nevű alkalmazást, és csatlakoztassuk az eszköz WIFI egységét a WIFI iBOX kontroller által létrehozott hálózatra. Ez a WIFI hálózat jelszóval nem védett ezért egyes eszközök biztonsági okokból nem engedi meg a csatlakozást, ilyen esetben a készülék beállítási között átmenetileg kapcsoljuk ki ezt a védelmi funkciót.
A sikeres csatlakoztatás után, indítsa el a készüléken a MILIGHT alkalmazást, amely megjeleníti a csatlakoztatott eszközt, tehát a WIFI iBOX egyéb adatait – Név, MAC -adress. Ha szükséges a konverter nevét módosíthatja, erre szükség lehet amennyiben több hasonló eszközt is használ, majd a kijelzőn megjelenő távirányítók közül válassza aki azt amelyik a leginkább hasonlít az ön által használt távirányítóhoz. A kiválasztott virtuális távirányítót a fizikai távirányítóhoz hasonlóan kell társítani.
A kontroller használatához nem alapfeltétel egy WIFI hálózat jelenléte, de amennyiben van ahhoz csatlakoztatható, így amikor a telefonkészülék a szokásos WIFI hálózatra csatlakozik a Mi-light iBOX azon keresztül válik elérhetővé. Az iBOX csatlakoztatási beállítása a WIFI hálózatra a MILIGHT program AP configure menüpontja alatt érhető el. A megjelenő listából válasszuk ki a számunkra megfelelő hálózatot, majd adjuk meg annak jelszavát. Amennyiben a jelszó megfelelő és az iBOX csatlakozott, akkor újraindul és már nem sugározza saját WIFI hálózatát, ekkor mobil eszközünk közvetlenül már nem éri le csak a csatakoztatott hálózaton keresztül.
Termék típus WIFI - RF adapter Termék színe Fehér Működési feszültség DC 5 Volt Kommunikációs mód WIFI + RF (rádiófrekvencia) WIFI kompatibilitás lEEE 802.11b/g/n RF frekvencia 2400-2483.5MHz RF kapcsolati moduláció GFSK Vezérlő kompatibilitás Mi-light Dimmer, RGB és CCT vezérlőkkel kompatibilis Méretek 90mm x 70mm x 15mm Egyedi termékkód ML019 Gyártói azonosító WL-BOX1 EAN kód 6970602180766 Gyártó MIBOXER Garancia idő 1 év

Model
ML019
Mennyiség
20

9.900 Ft

Megjelenítve 1-től 13-ig (összesen 13 termék)