LED panel 45W, 60x60 SAMSUNG LED chip (3000K) -632

  • Bruttó ár: 12.500 Ft / darab

  • Model - Cikkszám - SKU:632

  • Raktárkészlet:0 darab

  • Még nem kapott értékelést

LED panel, 60x60 cm-es, meleg fehér fénnyel.

Kiváló ár-érték arányú LED panel amelyet kazettás mennyezetekhez a hagyományos gáztöltetű fénycsőarmatúrák kiváltására terveztek. Míg a régifajta armatúrák sokszor nehezen tisztítható bordázott fényvetővel készültek, addig az új LED panelek laposak, sima felületűek így a portalanításuk egyszerű, könnyen elvégezhető, már amennyiben erre szükség lenne.

A termék méreteit tekintve teljesen kompatibilis korszerűtlen elődjével, mivel oldal irányban azonos méretekkel rendelkezik magassága viszont a különálló tápegységgel együtt is alig pár centiméter.

A minden panelhez a gyártó a csomagban elhelyez egy tápegységet, amit nevezhetünk, meghajtónak vagy driver-nek is a lényegen nem változtat, ez az egység végzi a hálózati feszültség átalakítását a panel számára megfelelő jellegűre. Tehát a csomag tartalmazza a driver-t is így nem kell azt külön megvásárolni. Egyes olcsóbb panelek esetében van, hogy ezt az egységet külön szükséges beszerezni és a kedvező árfekvésű termék a végén azonos árba vagy akár többe is kerül mint tápegységgel szerelt vetélytársai.

A panelek általános jellemzői, hogy ha egy reflektorral akarjuk összehasonlítani méret-teljesítmény szempontból, akkor a LED panelek méretükhöz képes viszonylag alacsony fényáramot biztosítanak. Ez a tény sok esetben riasztóan hat a laikusok számára, hiszen arra gondolnak, hogy a panel elavult technológiát képvisel hiszen nagy méretéhez képest viszonylag alacsony a lumenben megadott fényáram értéke (összehasonlítva egy pontszerű fényforrással). A helyzet viszont az, hogy ezek a panelek, szándékosan lettek így tervezve, mégpedig a beltéri káprázásmentes működés érdekében. A beltéri lámpatestek némelyikén találhatunk egy UGR értéket amely egy fordított skála, tehát minél alacsonyabb ez az érték annál kellemesebb a fényforrás az emberi szem számára. Tehát panelek általános jellemzői hogy viszonylag alacsony UGR értékkel rendelkeznek, még akkor is ha a gyártó ezt nem tüntette fel a csomagoláson. Természetesen az UGR értéket a méret-teljesítmény arányon kívül még számos tényező befolyásolja, mint például a szórásszög, a villogás (flicker), a CRI érték, stb.

A LED panelek általános jellemzői, hogy a flicker értékük 0, tehát nem villognak köszönhetően minőségi tápegységüknek.

A termék egyaránt alkalmazható lakossági világítástechnikában, de üzletek irodák fényforrásaként vagy akár ipari környezetben, amennyiben a burkolat védelmi besorolása az adott helységben történő alkalmazását lehetővé teszi.

A lámpatest színhőmérséklete 3000 Kelvin vagyis meleg fehér, leadott fényárama 3600 Lumen, fogyasztása pedig csupán 45W. A kisugárzott fény szöge 110°.

A termék Samsung SMD LED chipek felhasználásával készül, ami garancia a hosszú élettartamra és a stabil működésre.

LED típus SMD
Élettartam 30 000 óra
Teljesítmény 45W
Feszültség AC: 220-240V
Frekvencia 50Hz
Teljesítmény tényező >0.9
Fény színe Meleg fehér
Színhőmérséklet 3000K
Fényerő (Fényáram) 3600 lm
Színvisszaadási index - CRI >80
Sugárzási szög 110 °
Anyag Alumínium+PMMA+PS
Forma Négyzet
Szín Fehér
Szabályozható Nem
Burkolat védelmi osztály IP20
Bekapcsolási idő 0.001 mp (azonnal felkapcsol)
Szín stabilitás <6
Kapcsolási ciklusok >15000
Méret 595 x 595 x 13 mm
Egyedi termékkód 632
Csoportkód VT-645
Kiszerelés 1
Súly 18,5
Tárgy térfogat 0,05859
EAN kód 3800157634304
Energia osztály A++
Tanúsítvány CE, EMC, ROHS
Gyártó V-TAC
Garancia idő 5 év