LED fénycső T8, 120cm Természetes fehér (4000K) -672

  • Bruttó ár: 2.350 Ft / darab

  • Model - Cikkszám - SKU:672

  • Raktárkészlet:0 darab

  • Még nem kapott értékelést

Fénycső T8 (G13), 18W, 120cm, 2250 Lumen, 4000K – Természetes (natúr) fehér


A LED fénycsövek a hagyományos fénycsövek kiváltására kifejlesztet modern, energiatakarékos fényforrások, ennek következtében mint minden régi fényforrás új változata így ez is retrofit.


V-TAC nem csak azok számára fejleszt és gyárt fényforrásokat akik a régi gáztöltetű világítótesteiket szeretnék lecserélni modern fényforrásokra, de azok számára is akik ezeket a modern lámpákat szeretnék egyre modernebb utódokkal kiváltani. Ennek a fejlesztéssorozatnak az eredményei a V-TAC PRO termékek, amelyek már SAMSUNG chipek felhasználásával kerülnek gyártásra.


A fénycső belsejében SAMSUNG SMD chipek árasztják fényüket, melyek várható élettartama sokkal hosszabb, ennek köszö9nhetően a gyártói garancia is nem 2 hanem 5 év.


A termék burkolata opál-fehér hőformázott műanyag, melynek köszönhetően sokkal jobban ellenáll a sérüléseknek (törésnek) mint gáztöltetű üvegből készült elődeik. A műanyag burkolatnak köszönhetően nem csak strapabíróbb fényforrást kapunk, de a termék tömege is csupán 177 gramm. A törésállóságon kívül az opál búra másik nagy előnye, hogy az alatta megbúvó LED chipek fényét eloszlatja (diffúzálja) ennek következtében a sok pici LED chip fénye egyenletes, homogén.


A termék betáplálása közvetlenül a 230V elektromos hálózatról történik. Nem szükséges semmilyen külső adapter vagy transzformátor, a fénycső belsejében a LED chipek mellett beépítésre került egy miniatűr méretű saját tápegység is.


A hagyományos armatúrák tartalmaznak gyújtópatront és fojtótekercset, vagy ezt egyben elektromos gyújtóként, illetve egyes típusok egy nagyméretű kondenzátort is. Amennyiben a fénycsövet egy régi cső kiváltására szeretnénk használni, úgy az armatúrán kis átalakításra van szükség. Az átalakítás nem formai hanem a belső vezetékezés átkötéséről van szó. Tulajdonképpen egy áthuzalozásról beszélhetünk.


Az átalakítás nem bonyolult és nem is tart hosszú ideig a munkafolyamat, de ezt a munkálatot csak megfelelő szakképesítéssel rendelkező villanyszerelő végezheti! Cikkeink között megtalálhatja részletes leírásunkat a LED fénycsövek helyes bekötéséről.


A fénycső fogyasztása 18W, leadott teljes fényárama pedig 2250 Lumen.


Energiahasznosítási szempontból tekintve kiválónak mondható, hiszen egyetlen watt elektromos energiából képes 125 lumen fényáram előállítására, tehát energiahatékonysága 125 lumen/Watt.


A fényforrás nem forgatható, ez azt jelenti, hogy a foglalatba történő behelyezés (betekerés) után a fénycső világító része nem forgatható el a végpontokhoz képest olyan mint a hagyományos üveg fénycsövek, a különböző részegységei egymáshoz képest nem mozdíthatóak, ezáltal a kisugárzott fény a végeken található kontaktpontok síkjára merőleges irányt mutat.

Léteznek (a V-TAC által gyártott) olyan fénycsövek amelyeknek világító cső része az armatúrába történő behelyezés után a végekhez képest forgathatóak, így akár működés közben is változtatható azok sugárzási iránya.


A fénycső nem dimmelhető, tehát fényereje nem szabályozható, de erre nincs is szükség, hiszen a hagyományos fénycsövek fényerőszabályzására sem volt szükség. Így azokhoz szinte nem is készültek fényerőszabályzós kapcsolók.


A termék hossza 120cm (1200mm).


Foglalat G13
LED típus SMD
Élettartam 30 000 óra
Teljesítmény 18W
Kiváltott fényforrás teljesítménye 45W
Feszültség AC: 220-240V
Frekvencia 50Hz
Teljesítmény tényező > 0.5
Fény színe Természetes fehér
Színhőmérséklet 4000K
Fényerő (Fényáram) 2250 lm
Színvisszaadási index - CRI >80
Sugárzási szög 160°
Anyag Nano-Műanyag
Szabályozható Nem
Burkolat védelmi osztály IP20
Bekapcsolási idő 0.001 mp (azonnal felkapcsol)
Szín stabilitás <6
Kapcsolási ciklusok >15000
Hosszúság 1 200 mm
Átmérő 27.9 mm
Egyedi termékkód 672
Csoportkód VT-122
Kiszerelés 1
Súly 0,174
Tárgy térfogat 0,001134
EAN kód 3800157632911
Energia osztály A++
Tanúsítvány CE, EMC, ROHS
Gyártó V-TAC
Garancia idő 5 év