LED fénycső T8, 120cm Meleg fehér (3000K) -688

 • Bruttó ár: 2.350 Ft / darab

 • Model - Cikkszám - SKU:688

 • Raktárkészlet:8 darab

 • Szállítás:1-2 munkanap

 • darab

  • Még nem kapott értékelést

  Fénycső T8 (G13), 18W, 120cm, 2250 Lumen, 3000K – Meleg fehér


  A LED fénycsövek a hagyományos fénycsövek kiváltására kifejlesztet modern, energiatakarékos fényforrások, ennek következtében mint minden régi fényforrás új változata így ez is retrofit.


  V-TAC nem csak azok számára fejleszt és gyárt fényforrásokat akik a régi gáztöltetű világítótesteiket szeretnék lecserélni modern fényforrásokra, de azok számára is akik ezeket a modern lámpákat szeretnék egyre modernebb utódokkal kiváltani. Ennek a fejlesztéssorozatnak az eredményei a V-TAC PRO termékek, amelyek már SAMSUNG chipek felhasználásával kerülnek gyártásra.


  A fénycső belsejében SAMSUNG SMD chipek árasztják fényüket, melyek várható élettartama sokkal hosszabb, ennek köszönhetően a gyártói garancia is nem 2 hanem 5 év.


  A termék burkolata opál-fehér hőformázott műanyag, melynek köszönhetően sokkal jobban ellenáll a sérüléseknek (törésnek) mint gáztöltetű üvegből készült elődeik. A műanyag burkolatnak köszönhetően nem csak strapabíróbb fényforrást kapunk, de a termék tömege is csupán 177 gramm. A törésállóságon kívül az opál búra másik nagy előnye, hogy az alatta megbúvó LED chipek fényét eloszlatja (diffúzálja) ennek következtében a sok pici LED chip fénye egyenletes, homogén.


  A termék betáplálása közvetlenül a 230V elektromos hálózatról történik. Nem szükséges semmilyen külső adapter vagy transzformátor, a fénycső belsejében a LED chipek mellett beépítésre került egy miniatűr méretű saját tápegység is.


  A hagyományos armatúrák tartalmaznak gyújtópatront és fojtótekercset, vagy ezt egyben elektromos gyújtóként, illetve egyes típusok egy nagyméretű kondenzátort is. Amennyiben a fénycsövet egy régi cső kiváltására szeretnénk használni, úgy az armatúrán kis átalakításra van szükség. Az átalakítás nem formai hanem a belső vezetékezés átkötéséről van szó. Tulajdonképpen egy áthuzalozásról beszélhetünk.


  Az átalakítás nem bonyolult és nem is tart hosszú ideig a munkafolyamat, de ezt a munkálatot csak megfelelő szakképesítéssel rendelkező villanyszerelő végezheti! Cikkeink között megtalálhatja részletes leírásunkat a LED fénycsövek helyes bekötéséről.


  A fénycső fogyasztása 18W, leadott teljes fényárama pedig 2250 Lumen.


  Energiahasznosítási szempontból tekintve kiválónak mondható, hiszen egyetlen watt elektromos energiából képes 125 lumen fényáram előállítására, tehát energiahatékonysága 125 lumen/Watt.


  A fényforrás nem forgatható, ez azt jelenti, hogy a foglalatba történő behelyezés (betekerés) után a fénycső világító része nem forgatható el a végpontokhoz képest olyan mint a hagyományos üveg fénycsövek, a különböző részegységei egymáshoz képest nem mozdíthatóak, ezáltal a kisugárzott fény a végeken található kontaktpontok síkjára merőleges irányt mutat.

  Léteznek (a V-TAC által gyártott) olyan fénycsövek amelyeknek világító cső része az armatúrába történő behelyezés után a végekhez képest forgathatóak, így akár működés közben is változtatható azok sugárzási iránya.


  A fénycső nem dimmelhető, tehát fényereje nem szabályozható, de erre nincs is szükség, hiszen a hagyományos fénycsövek fényerőszabályzására sem volt szükség. Így azokhoz szinte nem is készültek fényerőszabályzós kapcsolók.


  A termék hossza 120cm (1200mm).


  Foglalat G13
  LED típus SAMSUNG Chip
  Élettartam 30 000 óra
  Teljesítmény 18W
  Feszültség AC: 220-240V
  Frekvencia 50Hz
  Teljesítmény tényező >0.5
  Fény színe Meleg fehér
  Színhőmérséklet 3000K
  Fényerő (Fényáram) 2250 lm
  Színvisszaadási index - CRI >80
  Sugárzási szög 160°
  Anyag Nano-Műanyag
  Szabályozható Nem
  Burkolat védelmi osztály IP20
  Bekapcsolási idő 0.001 mp (azonnal felkapcsol)
  Szín stabilitás <6
  Fényerő (Fényáram) / meter², Cd 433.34 Cd Max.
  Kapcsolási ciklusok >15000
  Hosszúság 1 200 mm
  Átmérő 27.9 mm
  Egyedi termékkód 688
  Csoportkód VT-122
  Kiszerelés 1
  Súly 0,18
  Tárgy térfogat 0,001134
  EAN kód 3800157633918
  Energia osztály A++
  Tanúsítvány CE, EMC, ROHS
  Gyártó V-TAC
  Garancia idő 5 év