Kábelek, vezetékek

A nagyobb teljesítményű szalagok esetén egy betáplálási pontról maximum 5 méter szalag hajtható meg, különösen problémás eset amikor a szalag RGB illetve az RGBW mert ezeknél a típusoknál 4 illetve 5 eres vezetékre van szükség. Ebben a kategóriában kis keresztmetszetű többeres kábeleket találhat, amelyek alkalmasak egyszínű illetve színes valamint színváltós LED szalagok vezetékezésére.
DC aljzat - csatlakozó, sorkapoccsal -ML004

DC aljzat sorkapocs csatlakozással Ez az eszköz egyes 12 Voltos LED szalagokhoz használt tápegységekeinek a kábel végére bonthatatlanul szerelt DC adapterekhez történő csatlakozását teszi lehetővé. Az adapter egyik oldala szabványos 2.4 x 5.5 milliméteres DC csatlakozót tartalmaz, míg másik vége sorkapocsban végződig, amely csavarhúzó segítségével rögzíthető a kívánt vezetékre. Ez a típusú DC csatlakozó gyakori eleme a 12-24 Voltos világítástechnikai rendszereknek, de más elektronikai eszközöknél is találkozhatunk vele. A csatlakozó zöld színű oldala sorkapocsban végződik, ahol a gyártó jelölte a pozitív, valamint a negatív polaritást. A jelölés alapján történő bekötés esetén a kerek oldali DC csatlakozó középső pontja lesz a pozitív, a külső köpeny pedig a negatív csatlakozási pont. Termékcsalád Csatlakozók Terhelhetőség 5A Feszültség 12-24 Volt DC Termék típus Jack - csatlakozó - aljzat Vezeték rögzítés Sorkapocs Anyag Műanyag + Fém Szín Fekete - Zöld Burkolat védelmi osztály IP20 Ajánlott kábel típus AWG 26-12 Csatlakozási felület hossza 11 mm DC Belső (csatlakozási) átmérő Ø2,4 mm DC Külső (csatlakozási) átmérő Ø5,5 mm Egyedi termékkód ML004 Gyártói cikkszám - EAN kód - Tanúsítvány CE, EMC, ROHS Gyártó - Garancia idő 1 év

Model
ML004
Mennyiség
3068

200 Ft

DC csatlakozó (dugó), sorkapoccsal -ML005

DC csatlakozó (dugó) sorkapocs csatlakozással Ez az eszköz egyes 12 Voltos LED szalagokhoz használt tápegységekről is ismert a kábel végére bonthatatlanul szerelt DC csatlakozó (dugó). Az adapter egyik oldala szabványos 2.4 x 5.5 milliméteres DC csatlakozót (dugót) tartalmaz, míg másik vége sorkapocsban végződig, amely csavarhúzó segítségével rögzíthető a kívánt vezetékre. Ez a típusú DC csatlakozó gyakori eleme a 12-24 Voltos világítástechnikai rendszereknek, de más elektronikai eszközöknél is találkozhatunk vele. A csatlakozó zöld színű oldala sorkapocsban végződik, ahol a gyártó jelölte a pozitív, valamint a negatív polaritást. A jelölés alapján történő bekötés esetén a kerek oldali DC csatlakozó középső pontja lesz a pozitív, a külső köpeny pedig a negatív csatlakozási pont. Termékcsalád Csatlakozók Terhelhetőség 5A Feszültség 12-24 Volt DC Termék típus Jack - csatlakozó - dugó Vezeték rögzítés Sorkapocs Anyag Műanyag + Fém Szín Fekete - Zöld Burkolat védelmi osztály IP20 Ajánlott kábel típus AWG 26-12 Csatlakozási felület hossza 11 mm DC Belső (csatlakozási) átmérő Ø2,4 mm DC Külső (csatlakozási) átmérő Ø5,5 mm Egyedi termékkód ML005 Gyártói cikkszám - EAN kód - Tanúsítvány CE, EMC, ROHS Gyártó - Garancia idő 1 év

Model
ML005
Mennyiség
3973

200 Ft

Forrasztásmentes toldóelem LED szalag toldásához (10mm - 2ér) - ML008

Forrasztásmentes LED szalag toldó-összekötő elem. LED szalagok beépítésénél, gyakori eset, hogy azokat össze kell toldani. A toldás általában kétféle módon végezhető el. A kötések forrasztassál történő kialakítása elektromos és mechanikai szempontból is jobbnak mondhatóak, azonban nincs minden esetben lehetőség a forrasztásra. Amennyiben egy adott helyen valamilyen oknál fogva nem lehetséges a forrasztás ott praktikus és gyors munkavégzést eredményezhet a forrasztásmentes kötőelem. A toldóelem, pattintós füles rögzítésű, amelyet a gyártó beltéri LED szalagok kötésihez ajánl. A toldóelem alkalmazható kültéri LED szalagokhoz is azonban azok esetében a szalagokról előbb el kell távolítani a csőszerű, vagy szilikon (műgyanta) védőréteget, amelynek következtében előbbi teljes hosszában, utóbbi a kötés helyén elveszíti vízálló tulajdonságát. A kötőelem 10mm szélességű két vezetékes, egyszínű (SMD5050) LED szalagok kötésére lett kifejlesztve. Használható minden olyan szalag esetében ahol a vágási pont és a chipek vagy egyéb közeli alkatrészek legalább 6-10mm távolságra vannak. LED szalagok kötésekor, ugyanúgy mint forrasztáskor, fontos a polaritások megfelelő párosítása. A termék tulajdonságai Pattintós, füles rögzítésű A két oldal egymástól függetlenül nyitható Műanyag, elektromos szigetelést nem igényel Feszültség DC: 12-24V Anyag Fém-Műanyag Szín Fehér Bemenet Gyorscsatlakozó 10mm (2 eres) Kimenet Gyorscsatlakozó 10mm (2 eres) Befogadó szélesség 10mm (LED szalag) Burkolat védelmi osztály IP20 Hosszúság 14 mm Szélesség 16 mm Vastagság 5 mm Egyedi termékkód ML008 Garancia idő 2 év

Model
ml008
Mennyiség
218

100 Ft

Forrasztásmentes toldóelem RGB LED szalag toldásához (10mm - 4ér) - ML010

Forrasztásmentes RGB LED szalag toldó-összekötő elem. RGB LED szalagok beépítésénél, gyakori eset, hogy azokat össze kell toldani. A toldás általában kétféle módon végezhető el. A kötések forrasztassál történő kialakítása elektromos és mechanikai szempontból is jobbnak mondhatóak, azonban nincs minden esetben lehetőség a forrasztásra. Amennyiben egy adott helyen valamilyen oknál fogva nem lehetséges a forrasztás ott praktikus és gyors munkavégzést eredményezhet a forrasztásmentes kötőelem. A toldóelem, pattintós füles rögzítésű, amelyet a gyártó beltéri RGB LED szalagok kötésihez ajánl. A toldóelem alkalmazható kültéri RGB LED szalagokhoz is azonban azok esetében a szalagokról előbb el kell távolítani a csőszerű, vagy szilikon (műgyanta) védőréteget, amelynek következtében előbbi teljes hosszában, utóbbi a kötés helyén elveszíti vízálló tulajdonságát. A kötőelem 10mm szélességű két vezetékes, egyszínű (SMD5050) RGB LED szalagok kötésére lett kifejlesztve. Használható minden olyan szalag esetében ahol a vágási pont és a chipek vagy egyéb közeli alkatrészek legalább 6-10mm távolságra vannak. RGB LED szalagok kötésekor, ugyanúgy mint forrasztáskor, fontos a polaritások megfelelő párosítása. A termék tulajdonságai 10mm RGB LED szalagokhoz alkalmazható Pattintós, füles rögzítésű A két oldal egymástól függetlenül nyitható Műanyag, elektromos szigetelést nem igényel Feszültség DC: 12-24V Anyag Fém-Műanyag Szín Fehér Bemenet Gyorscsatlakozó 10mm (4 eres) Kimenet Gyorscsatlakozó 10mm (4 eres) Befogadó szélesség 10mm (RGB LED szalag) Burkolat védelmi osztály IP20 Hosszúság 14 mm Szélesség 16 mm Vastagság 5 mm Egyedi termékkód ML0010 Garancia idő 2 év

Model
ML010
Mennyiség
139

100 Ft

RGB kábel, 4 eres, LED szalaghoz -ML024

Négyeres vezeték RGB LED szalagokhoz.
Az ár 1 méteres szakaszra vonatkozik.
A kábel 4 darab egymáshoz a szigetelésein kapcsolódó 22 AWG típusú burkolt ~0.32 négyzetmiliméteres réz vezetéket tartalmaz. Alkalmazható LED szalagok táplálására, valamint LED szalag gerincvezeték kialakítására.
Köszönhetően a belső valós réz vezetéknek, forrasztása egyszerű, a forrasztóón tapadása kiválló.
A vezeték burkolata IP20-as illetve szigetelés szempontjából a törpefeszültségű kategóriába sorolandó, ezért használata csak 12 Voltos és 24 Voltos rendszerekben lehetséges.
230 Voltos feszültség vezetésére nem alkalmas.
A LED szalagok esetében is szükség van néha vezetékre amin keresztül az elektromos áramot eljuttatjuk a tápegységtől a szalagig. Az egyszínű szalagok esetén ez kéteres vezeték amely könnyen beszerezhető, viszont a többszínű, tehát az RGB szalagok esetén ez 4 eres vezetéket jelent.
A kisteljesítményű tehát dekorációs célra gyártott LED szalagok fogyasztása viszonylag alacsony így a betáplálást egy 5 méteres szakasz esetén elegendő a vezeték egyik végén rákapcsolni. A nagyobb teljesítményű LED szalagok esetében a szalag hordozóján található réz vezeték a fogyasztáshoz képest viszont elég kis keresztmetszetű ezért ha egy 5 méteres szakasz (egy tekercs LED szalag) esetén nem szeretnénk, hogy a betáplálással ellentétes oldalon a fényerő láthatóan alacsonyabb legyen mint a betáplálási oldalon, akkor szükséges ezt mindkét oldalon tápfeszültség alá helyezni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a szalagnak megfelelő vezetéket, tehát RGB szalag esetén 4 erest kell a szalaggal bárhuzamosan végigvezetni és a szalag mindkét végén bekötni.
Amennyiben több mint 5 méter LED szalagot szeretnénk egy adott körben használni, például egy 5x4 esz szoba holkerléce alatt, akkor szükségünk lesz 18 méter LED szalagra. Ezt a szalagot legalább 5 méterenként tápfeszültség alá kell helyezni. A szalaggal párhuzamosan szükséges egy 4 eres RGB vezetéket lefektetni mint egy gerincvezetéke és legalább minden 5 méteres toldópontnál (vagy sűrűbben) azt újra rákapcsolni a LED szalagra.
Termék család Elektromos vezeték Termék típus RGB kábel Feszültség DC: 12-24V Anyag Réz-Műanyag Szín Fekete-zöld-piros-kék Vezeték típus 4 x 22 AWG (~0.32 mm2) Burkolat védelmi osztály IP20 Tűzálló Nem Forrasztható Igen Hossz 1méter vagy annak többszöröse Vastagság 1mm Szélesség 8mm Egyedi termékkód ML024 Súly ~25g / méter Garancia idő 2 év

Model
ML024
Mennyiség
1145

300 Ft

RGBW kábel, 5 eres, LED szalaghoz -ML031

Öteres vezeték RGBW LED szalagokhoz. A feltüntetett ár 1 méteres szakaszra vonatkozik. A kábel 5 darab egymáshoz a szigetelésein kapcsolódó 22 AWG típusú burkolt ~0.32 négyzetmiliméteres réz vezetéket tartalmaz. Alkalmazható LED szalagok táplálására, valamint LED szalag gerincvezeték kialakítására. Köszönhetően a belső valós réz vezetéknek, forrasztása egyszerű, a forrasztóón tapadása kiváló. A vezeték burkolata IP20-as illetve szigetelés szempontjából a törpefeszültségű kategóriába sorolandó, ezért használata csak 12 Voltos és 24 Voltos rendszerekben lehetséges.
230 Voltos feszültség vezetésére nem alkalmas.
A LED szalagok esetében is szükség van néha vezetékre amin keresztül az elektromos áramot eljuttatjuk a tápegységtől a szalagig. Az egyszínű szalagok esetén ez kéteres vezeték amely könnyen beszerezhető, viszont a többszínű, tehát az RGBW szalagok esetén ez 5 eres vezetéket jelent.
A kisteljesítményű tehát dekorációs célra gyártott LED szalagok fogyasztása viszonylag alacsony így a betáplálást egy 5 méteres szakasz esetén elegendő a vezeték egyik végén rákapcsolni. A nagyobb teljesítményű LED szalagok esetében a szalag hordozóján található réz vezeték a fogyasztáshoz képest viszont elég kis keresztmetszetű ezért ha egy 5 méteres szakasz (egy tekercs LED szalag) esetén nem szeretnénk, hogy a betáplálással ellentétes oldalon a fényerő láthatóan alacsonyabb legyen mint a betáplálási oldalon, akkor szükséges ezt mindkét oldalon tápfeszültség alá helyezni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a szalagnak megfelelő vezetéket, tehát RGBW szalag esetén 5 erest kell a szalaggal bárhuzamosan végigvezetni és a szalag mindkét végén bekötni.
Amennyiben több mint 5 méter LED szalagot szeretnénk egy adott körben használni, például egy 5x4 esz szoba holkerléce alatt, akkor szükségünk lesz 20 méter LED szalagra. Ezt a szalagot legalább 5 méterenként tápfeszültség alá kell helyezni. A szalaggal párhuzamosan szükséges egy 5 eres RGBW vezetéket lefektetni mint egy gerincvezeték és legalább minden 5 méteres toldópontnál (vagy sűrűbben) azt újra rákapcsolni a LED szalagra.
Termék család Elektromos vezeték Termék típus RGBW kábel Feszültség DC: 12-24V Anyag Réz-Műanyag Szín Fekete-zöld-piros-kék-fehér Vezeték típus 5 x 22 AWG (~0.32 mm2) Burkolat védelmi osztály IP20 Tűzálló Nem Forrasztható Igen Hossz 1méter vagy annak többszöröse Vastagság 1mm Szélesség 10mm Egyedi termékkód ML031 Súly ~30g / méter Garancia idő 2 év

Model
ML031
Mennyiség
2026

350 Ft

Vezeték LED szalaghoz, piros-fekete (2x0.5 mm2) -KAB0389

LED szalag vezeték – 2 x 0.5mm2 A feltüntetett ár 1 méteres szakaszra vonatkozik. A kábel 2 darab egymáshoz a szigetelésein kapcsolódó 20 AWG típusú burkolt ~0.5 négyzetmilliméteres réz bevonatú alumínium vezetéket tartalmaz. Köszönhetően a minőségi réz bevonatnak, a vezeték jól forrasztható, a forrasztóón tapadása kiváló. A vezeték burkolata IP20-as illetve szigetelés szempontjából a törpefeszültségű kategóriába sorolandó, ezért használata csak 12 Voltos és 24 Voltos rendszerekben lehetséges. A kábel 230 Voltos feszültség vezetésére nem alkalmas. A LED szalagok esetében is szükség van néha vezetékre amin keresztül az elektromos áramot eljuttatjuk a tápegységtől a szalagig. Az egyszínű szalagok esetén ez kéteres vezetéket jelent. A kis teljesítményű, tehát dekorációs célra gyártott LED szalagok fogyasztása viszonylag alacsony így a betáplálást egy 5 méteres szakasz esetén elegendő a vezeték egyik végén rákapcsolni. A nagyobb teljesítményű LED szalagok esetében a szalag hordozóján található réz vezeték a fogyasztáshoz képest viszont elég kis keresztmetszetű ezért ha egy 5 méteres szakasz (egy tekercs LED szalag) esetén nem szeretnénk, hogy a betáplálással ellentétes oldalon a fényerő láthatóan alacsonyabb legyen mint a betáplálási oldalon, akkor szükséges ezt mindkét oldalon tápfeszültség alá helyezni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a szalagnak megfelelő vezetéket kell a szalaggal bárhuzamosan végigvezetni és a szalag mindkét végén bekötni, valamint hosszabb (több összetoldott) LED szalag tekercs esetén, a toldási pontokon megtáplálni. Termék család Elektromos vezeték Termék típus Alacsony feszültségű vezeték Feszültség DC: 12-24V Anyag Alumínium-Réz-Műanyag Szín Piros-fekete Vezeték típus 2 x 20 AWG (~0.5 mm2) Burkolat védelmi osztály IP20 Tűzálló Nem Forrasztható Igen Hossz 1 méter vagy annak többszöröse Egyedi termékkód KAB0389 Garancia idő 1 év

Model
KAB0389
Mennyiség
3100

150 Ft

Vezeték LED szalaghoz, piros-fekete (2x1.5 mm2) -KAB0392

LED szalag vezeték – 2 x 1.5mm2 A feltüntetett ár 1 méteres szakaszra vonatkozik. A kábel 2 darab egymáshoz a szigetelésein kapcsolódó 16 AWG típusú burkolt ~1.5 négyzetmilliméteres réz bevonatú alumínium vezetéket tartalmaz. Köszönhetően a minőségi réz bevonatnak, a vezeték jól forrasztható, a forrasztóón tapadása kiváló. A vezeték burkolata IP20-as illetve szigetelés szempontjából a törpefeszültségű kategóriába sorolandó, ezért használata csak 12 Voltos és 24 Voltos rendszerekben lehetséges. A kábel 230 Voltos feszültség vezetésére nem alkalmas. A LED szalagok esetében is szükség van néha vezetékre amin keresztül az elektromos áramot eljuttatjuk a tápegységtől a szalagig. Az egyszínű szalagok esetén ez kéteres vezetéket jelent. A kis teljesítményű, tehát dekorációs célra gyártott LED szalagok fogyasztása viszonylag alacsony így a betáplálást egy 5 méteres szakasz esetén elegendő a vezeték egyik végén rákapcsolni. A nagyobb teljesítményű LED szalagok esetében a szalag hordozóján található réz vezeték a fogyasztáshoz képest viszont elég kis keresztmetszetű ezért ha egy 5 méteres szakasz (egy tekercs LED szalag) esetén nem szeretnénk, hogy a betáplálással ellentétes oldalon a fényerő láthatóan alacsonyabb legyen mint a betáplálási oldalon, akkor szükséges ezt mindkét oldalon tápfeszültség alá helyezni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a szalagnak megfelelő vezetéket kell a szalaggal bárhuzamosan végigvezetni és a szalag mindkét végén bekötni, valamint hosszabb (több összetoldott) LED szalag tekercs esetén, a toldási pontokon megtáplálni. Termék család Elektromos vezeték Termék típus Alacsony feszültségű vezeték Feszültség DC: 12-24V Anyag Alumínium-Réz-Műanyag Szín Piros-fekete Vezeték típus 2 x 16 AWG (~1.5 mm2) Burkolat védelmi osztály IP20 Tűzálló Nem Forrasztható Igen Hossz 1 méter vagy annak többszöröse Egyedi termékkód KAB0392 Garancia idő 1 év

Model
KAB0392
Mennyiség
100

200 Ft

Megjelenítve 1-től 8-ig (összesen 8 termék)