Fényforrás foglalatok

Az izzó, vagy fényforrás foglalata az az egység amelyen keresztül eljut az elektromos áram a fényforrásba, fizikai kapcsolatban van azzal, ezáltal bizonyos esetekben segít annak rögzítésben is.

Minden cserélhető világítótestet tartalmazó lámpa rendelkezik valamilyen foglalattal, amit a fényforrás cseréje alkalmával néha szükséges kicserélni.
GU10 foglalat -3423

Gu10 fényforrás foglalat 10 cm-es csupaszított végű vezetékkel.

Új spotkeret vásárlása esetén szükségünk van fényforrás foglalatra is amit általában külön szükséges megvásásrolni a felhasználni kívánt izzó tekintetében, de régebbi típusú spotlámpák általában PAR16 típusú izzót tartalmaztak MR16 fejeléssel és ezek az izzók általában 12Voltos tápegységről voltak működtetve. Amennyiben az adott spotkeret, vagy spotlámpa nem olyan helyen van ahol szükséges a 12 Voltos üzem (például fürdőszoba, zuhanyzó, konyhai mosogató közvetlen környezete) akkor a régi 12Voltos MR16 csatlakozóval rendelkező fényforrást lecserélhetjük GU10 - 230 Volt tápfeszültségről közvetlenül előtét elektronika, driver, tápegység, transzformátor nélkül üzemeltethető fényforrásra.
A fényforrás cseréje előtt szükséges a foglalatot is lecserélni.

A foglalat cseréje nem igényel különösebb szakértelmet de amennyiben nem vagyunk biztosak a abban hogy a módosítást biztonságosan el tudjuk végezni inkább bízzuk szakképzett villanyszerelőre a foglalat cseréjét.

A GU10 égő foglalat védelmi besorolása IP20 ezért használata beltérben- vagy olyan kültéri lámpatestben javasolt ahol a burkolat védelmi besorolása megfelel a környezeti viszonyoknak.

Foglalat GU10 Anyag Kerámia Típus Tartó Hosszúság 150 mm Vezeték Egyedi termékkód 3423 Kiszerelés 1 Tárgy térfogat 0,001563 EAN kód 3800157607827 Gyártó V-TAC Garancia idő 2 év

Model
3423
Mennyiség
968

120 Ft

Kapcsolós aljzat, 16A, 250V - 8841

Kapcsolós aljzat - Fehér Az európai fali konnektorok viszonylag kis százalékban tartalmaznak kapcsolót, pedig sok esetben hasznos lenne, ha egy fogyasztót, nem kellene minden alkalommal kihúzni a fali dugaljból, csupán lekapcsolni a hálózatról. Ez a termék megoldás a fent leírt helyzetre. Egy dugalj amelyet olyan helyen célszerű alkalmazni ahol nem akarjuk a kapcsoló nélküli fogyasztó csatlakozóját minden alkalommal kihúzni a konnektorból. Ilyen lehet például egy telefon töltője. Sok esetben a telefon hálózati töltője állandóan a konnektorban van és csak szükség esetén csatlakoztatjuk a telefonra, viszont a töltésre nem használt időszakban és fogyaszt és egyre csökken az élettartamából megmaradó üzemórája. Ennek a terméknek a használatával nem kell a fogyasztót (például telefon töltőt) kihúzni a konnektorból, csipán a beépített kapcsolót átbillenteni és ezzel áramtalanítani azt. A kapcsolós aljzat maximális terhelhetősége 16A. Áram 16A Feszültség AC: 250V Anyag Műanyag Szín Fehér Névleges terhelhetőség 3500W Egyedi termékkód 8841 Csoportkód VT-1064 Kiszerelés 1 Súly 0.077 Tanúsítvány CE, EMC, ROHS Gyártó V-TAC Garancia idő 1 év

Model
8841
Mennyiség
1

850 Ft

Megjelenítve 1-től 2-ig (összesen 2 termék)