Fali érintős, váltókapcsoló, fekete -8389

  • Bruttó ár: 4.490 Ft / darab

  • Model - Cikkszám - SKU:8389

  • Raktárkészlet:0 darab

  • Még nem kapott értékelést

Üvegfelületű érintőgombos fali kapcsoló - Fekete – 230V


Hagyományos fali kapcsolók kiváltására tervezett üvegfelületű érintőgombos kapcsoló amely nem csak esztétikus de a felületi kivitelezésének köszönhetően könnyen tisztítható, fertőtleníthető.


A kapcsoló alkalmas 230Voltos elektronikai berendezések be-, illetve kikapcsolására a megadott maximális terhelhetőség. A gyártó ajánlása alapján a terméket a megfelelő működés érdekében legalább 5Watt terheléssel kell üzemeltetni, ami azt jelenti, hogy ennél kisebb teljesítményű fogyasztó esetén a kapcsolási folyamatok bizonyos esetben nem működnek.


A kapcsoló maximális terhelhetősége 500Watt, amelynek túllépése a kapcsoló végleges és visszafordíthatatlan meghibásodását okozza.


Az eszköz belsejében mozgó mechanikai alkatrészeket nem tartalmazó teljesítményegység található, ennek köszönhetően a be-, illetve kikapcsolás teljesen zajmentes.


A kapcsoló, a hagyományos alternatív kapcsolók kiváltására csak a megfelelő vezetékezés kialakítása után alkalmas.


Amennyiben ezt a kapcsolót olyan helyiségben szeretnénk használni ahol egy fényforrást két kapcsolóval lehet be-, valamint kikapcsolni, ilyenek lehetnek például a folyosók, ahol áthaladáskor az egyik kapcsolóval be majd a másikkal kikapcsolható a fényforrás (hagyományos kifejezéssel, alternatív kapcsolóként) akkor, ebből a termékből 2 azonos típusra van szükség a működéshez, mivel ezek a kapcsolók nem használhatóak más gyártók alternatív kapcsolóival egy áramkörbe kötve.


Ennek a kapcsolónak a bekötése másként történik, mint a hagyományos alternatív kapcsolók bekötése, ezért ha a vezetékezés a hagyományos módon történt, akkor a megadott elvi kapcsolási rajz alapján azt módosítani szükséges.


Bekötés leírása:

Amennyiben ebből a termékből csak egy darabot szeretnénk felhasználni akkor a bekötése a hagyományos kapcsolóhoz hasonlóan történik, amennyiben viszont a kapcsolót lépcsőházkapcsoló (alternatív kapcsoló) funkcióban szeretnénk használni, akkor két darab azonos termékre van szükségünk, ahol az egyik kapcsoló lesz az amelyik a teljesítmény kapcsolást fizikailag végzi a második kapcsoló pedig csak jeladóként működik és két vezetékkel csatlakozik az elsődleges kapcsolóhoz.


A termék beszerelése:

A kapcsoló az új típusú (illetve az angol) kapcsolókhoz hasonlóan kapaszkodó karok nélkül gyártott termék, ezért csak olyan dobozba szerelhető amely oldala tartalmaz csavarhelyeket.


Bemeneti feszültség AC:180-250V
Frekvencia 50/60Hz
Anyag Műanyag + Üveg
Szín Fekete
Burkolat védelmi osztály IP20
Névleges teljesítmény 5-500W
Méret 86 x 86 mm
Egyedi termékkód 8389
Csoportkód VT-5121
Kiszerelés 1
Súly 0,161
Tárgy térfogat 0,0002835
EAN kód 3800157635752
Tanúsítvány CE, EMC, ROHS
Gyártó V-TAC
Garancia idő 2 év