Fali érintős, váltókapcsoló, fehér -8360

  • Bruttó ár: 4.600 Ft / darab

  • Model - Cikkszám - SKU:8360

  • Raktárkészlet:0 darab

  • Még nem kapott értékelést

Üvegfelületű érintőgombos fali kapcsoló - Fehér – 230V

Esztétikus kivitelű, letisztult formatervezésű fehér színű érintőkapcsoló edzett üveg felülettel.

A termék tökéletes alternatívája lehet bármilyen hagyományos fali villanykapcsolónak, maximum 500W teljesítményig.

A kapcsoló mechanikus alkatrést nem tartalmaz így használatakor nem keletkezik zaj.

A kapcsoló, a hagyományos alternatív kapcsolók kiváltására alkalmas de mivel bekötése különbözik ezért bizonyos esetekben csak a vezetékezés átalakítása után lehetséges a kapcsoló cseréje.

A hagyományos alternatív kapcsolók a lépcsőházakban, hosszú folyosókon kétirányú bejárattal rendelkező nappaliakban használatos eszközök, tulajdonságuk, hogy megfelelő bekötés esetén a két kapcsoló úgy tud együtt működni, hogy azok bármelyikével be-, vagy kikapcsolható a fényforrás ezáltal a helységbe az egyik bejáraton történő belépéskor az egyik kapcsolóval felkapcsolható és távozáskor (ugyanazzal) vagy a másik kapcsolóval lekapcsolható a fényforrás.

Fontos tudni, hogy ennek a kapcsolónak a bekötése másként történik, mint a mechanikus alternatív kapcsolóké. Amennyiben a vezetékezés a hagyományos kapcsolóknak megfelelően történt, akkor azt lehet, hogy szükséges átalakítani, módosítani.

Bekötés leírása:

A kapcsoló használható a hagyományos alternatív kapcsolók kiváltására, de míg azok esetén a tápfeszültség mindkét kapcsolón áthalad, addig ezek az új típusú kapcsolók elektronikai felépítésükből adódóan másként működnek. Az egyik kapcsoló végzi a tápfeszültség megszakítását (a fényforrás be-, illetve kikapcsolását), míg a második kapcsoló csupán 2 jelvezetékkel kapcsolódik az első kapcsolóhoz és csak vezérlőjelet küld annak.

A termék beszerelése:

A kapcsoló nem rendelkezik kapaszkodó karokkal, ezért csak olyan dobozba szerelhető amely oldala tartalmaz csavarhelyeket.

Bemeneti feszültség AC:180-250V
Frekvencia 50/60Hz
Anyag Műanyag + Üveg
Szín Fehér
Burkolat védelmi osztály IP20
Névleges teljesítmény 5-500W
Méret 86 x 86 mm
Egyedi termékkód 8360
Csoportkód VT-5121
Kiszerelés 1
Súly 0,161
Tárgy térfogat 0,0002835
EAN kód 3800157635011
Tanúsítvány CE, EMC, ROHS
Gyártó V-TAC
Garancia idő 2 év