NEDES, új forgalmazó az európai piaconNEDES - for light of life

A NEDES cég alapítóinak jövőképe a minőségi és megfizethető termékek előállítása, forgalmazása, szemelőtt tartva a lehető legnagyobb mértékben az energiamegtakarítást. Ezen túlmenően igyekeznek megfelelni az ügyfeleinknek, folyamatos innovációkkal és fejlesztésekkel és termékeik folyamatos elérhetőségével.


Céljuk egy jó ár-érték arányú fényforrás megteremtése, amely kiváló minőséget biztosít a felhasználók számára!


Az lakossági világításban egyik leggyakoribb fényforrás az E27-es fejelésű izzó. Ez a termékcsoport az elsők között megtalálható a NEDES termékei között is, de a hagyományos nagymenetes fényforrás mellett megtalálható még az E14 fényforrás több változata, amelyik leggyakrabban csillárok asztali lámpák és hűtőszekrények fényforrása.

A NEDES LED izzói között a fentebb említett két típus mellett számos más csatlakozású fényforrás is megtalálható, ezek a: GU10, G4, GU5.3 és a G9.

A reflektorok tekintetében ez a gyártó egyelőre a 10W és 50W közötti típusokat forgalmazza, különböző formájú, színű, mozgásérzékelős és mozgásérzékelő nélküli változatokban. A cikk írásának pillanatában a forgalmazó minden reflektora SMD LED chipek felhasználásával készül.


Az izzó típusú fényforrások és a fényvetők mellett, a termékpalettára felkerült néhány LED fénycső is, 10W, 18W és 22W változatban.

NEDES mennyezeti lámpa

A falon kívüli, mennyezeti UFO lámpák közül első pillantásra az LC802U cikkszámút választottuk ki amelyik 60W fogyasztással 4300Lm fényáram előállítására alkalmas és a távirányító segítségével fényezőszabályozható és színhőmérséklete is változtatható 2700K-6500K tartományban tehát fokozatmentesen a meleg fehértől a hideg fehérig.
A lámpák között mindenki találhat kedvedre valót akár fehér vagy arany keretes, ezüst keretes, négyzet- vagy kör alakú, mozgásérzékelős esetleg távirányítós változatot szeretne.

A fényforrástípusok között a legnagyobb kínálatot a lámpatestekből találjuk, ezek között vannak süllyeszthető kisméretű panlek és a kazettás mennyezetek világítótestei a 60cm x 60cm LED panelek, bútorvilágítók, mennyezeti távirányítós lámpatestek, függeszthető csarnokvilágítók, különböző kerti földbe süllyesztethető és földbe szúrható lámpatest, vészvilágítók, tápegységek, valamint más gyakran használt lámpák és kiegészítők.

A LED panelek jelenleg kizárólak természetes fehér fényű (4000K) változatát találhatjuk a termékpalettán.

NEDES csarnokvilágító

A csarnokvilágítók között egy érdekes és említésre méltó darab a LU012/DALI cikkszámú függeszthető fekete lámpatest 5000K színhőmérsékletű PHILIPS LED-ek felhasználásával és MEAN WELL tápegységgel készül, ami elég biztató, a két neves gyártó eddigi termékeinek ismeretében.
Az 5000K a természetes fehér fény egy ritkán alkalmazott változata, LED világítótestek között ennél sokkal elterjedtebb a 4000K és a 4500K színhőmérséklet, bár fotós berkekben az előbbit tarják az igazi nappali fehérnek.
Ez a termék fényerőszabályozható is a szabványos 0-10V vezérlőfeszültséggel.

A NEDES kínálatából egyelőre hiányoznak a LED szalagok és azok kiegészítői, a termékek nem hiánypótló darabok, hanem a világítótestek leggyakrabban keresett változatai.
Nem találtunk a termékek között különleges modern csillárokat és függesztékekből is csupán néhány darab van a kínálatban. Kiegészítők tekintetében is elég hiányos a felhozatal, nincs egyetlen kapcsoló, infrás- vagy mikrohullámú mozgásérzékelő sem.

A teljes termékpaletta részletes paraméterekkel, egyelőre csak szlovák nyelven, elérhető a gyártó hivatalos oldalán, itt: nedes.eu